Megtaláltuk az Egyesült Királyság legolcsóbb eladó lakását

Rothesay
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság legolcsóbbnak tartott eladó lakását most mindössze 10 ezer fontért lehet megvásárolni. A vevőnek azonban nem lesz egyszerű dolga, mert az ingatlan borzalmas állapotban van, ráadásul egy kis szigeten található, melynek lakossága kevesebb mint 7300 fő.
Vágólapra másolva!

Mindössze 10 ezer fontba (kb. 4,26 millió forint) kerül az Egyesült Királyság legolcsóbbnak tartott lakása. Ha azonban valaki be akar költözni, akkor nemcsak a lakás alapos felújítását kell vállalnia, hanem azt is, hogy egy kis skóciai szigeten fog élni, melynek lakossága alig 7300 fő.

Az apró egyszobás lakás a képek alapján jelenleg nagyon leromlott állapotban van. Egy tengerparti területen található egy Rothesbay nevű városkában, amely Bute-sziget legnagyobb települése.

A Daily Star beszámolója szerint az ingatlan annyira rossz állapotban van, hogy egyetlen jelzáloghitelező cég sem adna rá kölcsönt, ráadásul megtekintésre sem kerülhet sor. Az ingatlan egyébként egy bár és egy kis étterem fölött található. A készpénzes vásárlók május 18-án, egy ingatlanárverésen licitálhatnak a lakásra, amelyben bár van fürdőszoba, de falak nélkül.

Mindazonáltal a lakás tengerre néző kilátása és Rothesay általános vonzereje felkeltheti az ingatlanfejlesztők figyelmét. Vagyis a 10 ezer fontos kikiáltási ár izgalmas lehet azoknak a befektetőknek, akik szeretnék olcsón megvenni, majd alaposan felújítani, aztán pedig esetleg kiadni a lakást.

Cikkünk kiemelt képén Rothesbay városa

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!