Állítólag többször is előfordult már, hogy egy pár kétszemélyes bőségtálat rendelt, majd közölték, hogy nem hajlandók az étel teljes összegét kifizetni, hanem csak a felét, hiszen annyit tudtak megenni.
Pizzát küldött vissza egy nő azzal a panasszal, hogy hajszálat talált rajta. A szakácsnak azonban, amikor alaposabban ránézett az ételre, feltűnt, hogy a kifogásolt hajszál színe ugyanolyan vörös volt, mint a hölgyé, aki az ételt rendelte és a kifogást emelte. Az étteremben működő kamera felvétele hamar lebuktatta a vendéget. Ezen ugyanis egyértelműen látszott, hogy ő tépett ki egy szálat a hajából és tette a pizzára. Így nem volt sikeres az ingyenebédre irányuló próbálkozása - írja a Bien.hu.
Egy középkorú hölgy úgy rendelte meg a levesét, hogy ne legyen benne semmiféle fűszernövény, só, bors és fokhagyma. A szakács első hallásra el sem akarta hinni a pincér által közvetített furcsa rendelést, de kollégája azt mondta, többször is rákérdezett a vendégnél, hogy valóban úgy kéri-e az ételt. Majd miután a séf még ezt az egyedi kérést is teljesítette, érthető módon nagyon megdöbbent, amikor azzal az indokkal érkezett vissza hozzá a leves, hogy semmilyen íze sincs.
Volt olyan eset is, amikor egy étel esetében annak túlzott bőségét kifogásolták, és emiatt küldték azt vissza a konyhára.
Egy szakács egy hamburgerezőben dolgozott, ahol elég gyakran előfordult, hogy a vendég még nyersnek érezte a húspogácsát a szendvicsben, ezért visszaküldte, hogy süssék át jobban. Azonban egy férfinek ez egyszer akkor jutott az eszébe, amikor gyakorlatilag már a hamburgere háromnegyedét megette. Három falatnyi maradt a tányérján és hepciáskodott, hogy nyers a hús. A szakács megőrizve a hidegvérét, készített egy újabb hamburgert, négy részre vágta, és csak az egynegyedét adta oda a vendégnek. A férfi nagyon meglepődött, de meg sem mert mukkanni.
Egy étterem vendége egyszer azt állította, hogy fogakat talált a rendelésében. A szakács azonban felvilágosította, hogy amiket ő fogaknak nézett, azok valójában hagymaszeletek. Ekkor a férfi elég frappánsan reagált: "Ohh, értem. Akkor rendelhetek mást?"
Egy szakács így mesélte el az egyik legviccesebb esetét: "Sushi bárban dolgoztam és egy nő hatalmas hisztit csapott, az étterem közepén rikácsolt, hogy be fogja perelni az egész láncot. Már ott nyugtatgatta a hosztesz, két pincér, az üzletvezető és végül én is kimentem a kollégámmal, akik a sushikat készítettük. Az volt a baja, hogy majdnem megfulladt, mert a torkán akadt egy avokádómag.
Először döbbent csend volt, majd az összes vendég nevetésben tört ki. A nő nem értette, miért mosolygunk, továbbra is hajtogatta, hogy az avokádómag majdnem megölte. Ki kellett neki hoznunk egy egész avokádót a konyhából és az orra előtt kettévágnunk, hogy lássa, a magja akkora, mint egy tojás."
Egy idősebb férfivendég visszaküldte a Créme Brulée-t, mondván „barna a teteje, mert odaégette a szakács". Ő kedvesen elmagyarázta neki, hogy ez egy olyan desszert, amelyet úgy kell elkészíteni, hogy a végén szakácsfáklyával karamellizálják a tetejét, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy meg kell égetni, és ettől lesz ropogós. A férfi ettől úgy felhúzta magát, hogy vette a kabátját és kiviharzott. A barátai viszont sűrű elnézést kértek, és nagylelkű borravalót hagytak.
Egy nő arra panaszkodott, hogy a leves olyan forró volt, hogy megégette az ajkát. Mindezt akkor, amikor a tányérja már üres volt.
Egy anyuka a férjével és a 12 éves gyermekével ment vacsorázni egy étterembe, és különös módon már a rendelés előtt az asztalukhoz kérték a szakácsot. Elmagyarázták, hogy nekik semmi nem jó a menüből és pontos instrukciókat adtak arra vonatkozólag, hogy milyen húst és zöldségeket pontosan hogyan készítsen el a szakács. Sőt még a régi családi receptet is lediktálták. A kisfiút látva a szakács elfogadta a kérést, majd ledöbbent, amikor az édesanya bejött a konyhába, hogy ellenőrizze, jól csinálja-e a dolgát. Miután végeztek, hátrajött a kisfiú és bocsánatot kért az anyja miatt, látszott, hogy nagyon kellemetlenül érzi magát.
(Címlapi képünk illusztráció!)