Hatalmas a kereslet a floridai luxusotthonok iránt

Palm Beach, Florida
Vágólapra másolva!
A Dél-Floridában található Palm Beach régiója eddig is a gazdag amerikaiak egyik kedvenc térsége volt. A legfrissebb adatok szerint pedig lendületesen emelkedik a luxusingatlanok adásvétele a területen.
Vágólapra másolva!

A gazdag amerikaiak számára a floridai Palm Beach eddig is népszerű lakó- és nyaralóhely volt, azonban a friss piaci adatok alapján az látszik, hogy lendületesen megugrott a kereslet a térség luxusingatlanai iránt.

A kellemes éghajlat és az alacsony adók együttesen növelik a luxusotthonok vonzerejét Palm Beach-en. A Miami Realtors Association jelentése szerint júliusban a luxusingatlanok, vagyis a legalább 1 millió dollárért elkelt otthonok adásvétele 8,4 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Palm Beach hosszú ideje az amerikai gazdagok egyik kedvenc régiója Forrás: Wikimedia Commons

A térség sajátossága, hogy az országos átlaghoz viszonyítva sokkal magasabb itt a készpénzes vásárlások aránya. Idén júliusban az adásvételek 48,1 százaléka volt készpénzes, ami bár elmaradt a tavaly júliusi 51 százalékos aránytól, messze meghaladja a 26 százalékos országos átlagot.

A Palm Beach-i piaci adatok szerint a régióban a luxusingatlanok medián eladási ára az idei második negyedévben elérte a 24,52 millió dollárt (kb. 8,7 milliárd forint). Ez igen látványos, 44,7 százalékos növekedés volt a megelőző negyedév mediánjához képest.

Forrás: Mansion Global

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!