Nagy titokban felújítják Kim Dzsongun egyik pazar villáját

Square This picture taken on January 8, 2021 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on January 9, 2021 shows North Korean leader Kim Jong Un speaking during the fourth day of 8th Congress of the Workers' Party of Korea
Kim Dzsongun
Vágólapra másolva!
Észak-Koreában csendben megkezdődött az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun Sinidzsuban lévő villájának rendbehozata. 
Vágólapra másolva!

Sinidzsu egy észak-koreai város, amely a kínai Dandonggal szomszédos az Amnok folyón túl. A várost vasúti híd köti össze Dandonggal. Sinidzsu az Észak-Phjongan tartomány székhelye. A Kínai–Koreai Barátság híd köti össze Kína Tantung nevű városával.

Egy biztonsági okokból névtelenséget kérő forrás a Daily NK-nak elmondta, hogy

a Songhan-villa felújítási munkálatai július végén kezdődtek, és a helyszín 10 kilométeres körzetét lezárták a nyilvánosság elől.

A beszámoló szerint az épület rendbehozatala várhatóan három hónapot vesz igénybe, eközben vannak, akik azt találgatják, hogy vajon a munkálatok megkezdése azt jelenti-e, hogy Kim Dzsongun hamarosan Kínába látogat.

Sinidzsu város főtere Észak-Koreában Forrás: Wikipédia

Kim Dzsongun kínai látogatásának eshetősége azért merülhetett fel, mert annak idején Észak-Korea egyik korábbi vezetője, Kim Dzsongil ugyanezt a villát használta kínai utazása előtt és után is - írja a Daily NK.

A kormány számára már az államalapító, Kim Irszen óta kiemelten fontos a Songhan-villa.

Az NK Dailyt informáló forrás szerint a rendőrségi járőrök fokozták a villa környékének ellenőrzését, hogy senki ne figyelhesse meg, hogy áll a felújítás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről