A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Menekülnek a pénzügyi cégek New Yorkból

tőzsde, Wall Street, USA, New York
NEW YORK, NY - OCTOBER 23: People walk past the New York Stock Exchange (NYSE) on Tuesday afternoon, October 23, 2018 in New York City. Following a 500 point drop earlier in the day on Tuesday, the Dow Jones Industrial average recovered some and finished the day down 125 points. Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tömegével telepítették át a székhelyüket más államokba New Yorkból a pénzügyi cégek az elmúlt években. Egy friss jelentés szerint közel 1000 milliárd dollárnyi kezelt vagyon költözött el a városból 2019-óta, ahogy a vállalatok inkább Floridát és más déli államokat választották.
Vágólapra másolva!

Csaknem 160 Wall Street-i pénzügyi vállalat költözött el New Yorkból 2019 óta, aminek következtében a cégek közel 1000 milliárd dollárnyi kezelt vagyont vittek ki a városból – derül ki a Bloomberg összesítéséből, amely 17 ezer vállalat adatait vizsgálta meg.

A fokozódó bűnözés, a merev adórendszer, valamint az egyre magasabb megélhetési költségek hatására pontosan

158 pénzügyi cég 993 milliárd dollárnyi (több mint 347 ezer milliárd forint) kezelt vagyont telepített át New Yorkból a vizsgált időszakban.

A legvonzóbb célpontok között Florida és más déli államok városai találhatók.

A jelentés szerint csak Floridába 58 New York-i cég települt ált a vizsgált időszakban, de Texas, illetve Észak- és Dél-Karolina is sok új vállalatot fogadott.

Tömegesen költöznek el New Yorkból a pénzügyi cégek Forrás: AFP//Timothy A. Clary

New York mellett a mozgások másik nagy vesztese Kalifornia volt, amely szintén 1000 milliárd dollár körüli kezelt vagyont veszített a cégek költözésével.

A tömeges költözések pedig New York állam gazdaságának egészére is súlyos hatással vannak.

Tavaly ugyanis a pénzügyi szektor adta New York város gazdasági tevékenységének 16 százalékát, és az állam egész aktivitásának 7,3 százalékát.

Ez pedig hatalmas részaránynak számít, ugyanis az országos átlag mindössze 1,7 százalék.

Vagyis ha tovább folytatódik a cégek menekülése New Yorkból, az hamarosan igen komoly gazdasági nehézségeket eredményezhet az államban.

Forrás: New York Post

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!