Szexről, nemi erőszakról, és a másik halálának kívánásáról is tweetelnek a celebek

Johnny Depp, Amber Heard  27th Annual Palm Springs International Film Festival Awards Gala - Arrivals arrives at the 27th Annual Palm Springs International Film Festival Awards Gala at the Palm
(L-R) Actress Amber Heard and actor Johnny Depp arrive at the 27th Annual Palm Springs International Film Festival at Palm Springs Convention Center on January 02, 2016 in Palm Springs, California. (Photo by Barry King/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Számos híresség használja a közösségi médiát arra - többek között a Twittert is -, hogy megossza a magán- és hivatalos életét, véleményét a nyilvánossággal. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal - vagy egyszerűen csak nem veszik tudomásul -, hogy az internetről nem lehet véglegesen eltüntetni azt, ami egyszer oda kikerül. Így annak, amit leírnak, a jelenben, de akár a jövőben is súlyos következményei lehetnek. Rengeteg közszereplőnek kellett erre komoly összegek, vagy épp karrierjének derékba törése árán rájönnie. Mutatunk néhány kirívó példát a Twitterről válogatva.
Vágólapra másolva!

Chrissy Teigen Twitteres zaklatási históriája

Chrissy Teigen amerikai modellt Courtney Stodden amerikai celeb korábban azzal vádolta meg, hogy privát tweetekkel zaklatta, sőt szó szerint azt posztolta, hogy

Mindezt állítólag csupán azért írta neki a modell, mert 16 évesen hozzáment az akkor 51 éves Doug Hutchinson színészhez.

Chrissy Teigen az egyik Grammy-díj átadó ünnepségen Forrás: AFP/Angela Weiss

A poszt miatt a Macy's és a Bloomingdale's luxus áruházláncok is kihátráltak a modellel tervezett üzleti együttműködésből.

Elon Musk tőzsdei megrázkódtatása

A világ leggazdagabb emberének szinte minden posztja már évek óta a legolvasottabb újságok címlapsztorijává válik. Kitűnő példa erre, amikor 2018-ban arról tweetelt, hogy

magánvállalkozássá alakítaná át a Tesla-t,

részvényeit pedig 420 dolláros áron lehetne megvásárolni.

Mint kiderült, a poszt nem volt tényekkel alátámasztva, és hatalmas káoszt okozott a piacon. Az amerikai tőzsdefelügyelet 20 millió dollárra büntette Elon Muskot és a Teslát is, a befektetőknek okozott súlyos anyagi veszteségek miatt.

Dani Mathers testszégyenítése

A "body shaming," magyarul a testszégyenítés, azt a jelenséget takarja, amikor a test egy részét durva nyilvános kritika éri azért, mert az eltér az éppen aktuális ideáltól (például szőrös hónalj vagy láb, narancsbőr, túl sűrű szemöldök). A testszégyenítés hatására a legtöbb esetben romlik a személy önbizalma, önértékelése, és a testképe.

Dani Mathers playboy modell azzal sokkolta a világot, hogy lefotózott egy gyanútlanul meztelenül tusoló nőt a konditeremben, a fotó mellé pedig ezt írta:

ráadásként pedig saját döbbent arckifejezését is kiposztolta (igaz nem Twitteren, hanem Snapchaten).

A fenti fogalmat kimerítő képernyőképeket a Twitteren is megosztották, Mathers-t ezt követően kitiltották abból az edzőteremből, elvették tőle a rádióműsorát, a bíróságon pedig vádat emeltek ellene a magánélet megsértése miatt.

CeeLo Green nemi erőszakkal kapcsolatos megjegyzéseket tett

2012 júliusában egy nő azzal vádolta meg CeeLo Green Grammy-díjas énekest, hogy Ecstasy-t kevert az italába, és megerőszakolta. A páros egy Los Angeles-i étteremben vacsorázott, és az első pohár ital elfogyasztásától kezdve teljesen kiesett az idő a nő számára. A legközelebbi emléke az, hogy meztelenül ébred az énekes szállodai szobájában. Az ügy bíróság elé került, de a nemi erőszakot nem sikerült bizonyítani, azt azonban Green elismerte, hogy volt nála drog. A bíróság végül ezt meglovagolva azért ítélte el, mert kábítószert juttatott más ember szervezetébe. A tárgyalás után az énekes ezzel a tweettel kommentálta a történteket:

A poszt és az eset következményeként Green nem térhetett vissza a The Voice tehetségkutató műsor zsűritagjai közé, ezzel pedig évadonként 6,5 millió dollárnak inthetett búcsút.

Amanda Bynes tweetje Rihannáról

A még gyerekként színészként befutó Bynes a kábítószer rabjává vált, függősége miatt pedig számtalan botrányt okozott. Az egyik legdurvább eset éppen a Twitter-hez köthető, a Nickelodeon sztár ugyanis megmagyarázhatatlan módon még 2013-ban ezt posztolta Rihannáról és az énekesnő akkori párjáról:

A színésznő karrierje csúnyán megsínylette az esetet, sokáig egyáltalán nem játszott, és számtalan, jelentős összeggel kecsegtető szerepajánlattól esett el.

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről