Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Hét évtizeden keresztül volt hűséges a munkahelyéhez, most, 86 évesen rúgták ki

Vágólapra másolva!
Mindössze öt napot kapott arra, hogy elbúcsúzhasson imádott munkahelyétől egy 82 éves nő, aki az elmúlt 68 évét, vagyis közel hét évtizedet a Clarks egyik cipőboltjában töltötte. A vásárlók imádták Jillt, aki szinte az egész életét itt élte le, és mindent megtett az üzletért.
Vágólapra másolva!

Jill Cornick még 1956-ban, mindössze 14 évesen jelentkezett a dorseti Blandfordban található üzletbe.

68 éven keresztül járt minden munkanapján ugyanoda dolgozni, a hosszú évtizedek alatt mindössze néhány betegszabadságot vett ki, 

1969-ben pedig még a nászútját is elhalasztotta, hogy ne kelljen kimaradnia a munkából.

Fia 1975-ös születését követően hamar újra munkába állt, Jason egy járókában cseperedett fel, Jill az üzlet vásárlóterében tartotta szemmel kisfiát. 

Munkáltatója végül néhány nappal ezelőtt döntött úgy, hogy hűséges dolgozójának ideje nyugdíjba vonulnia. Pontosabban nem csak ő, többi munkatársa is elvesztette állását - írja a Promotions.hu.

"Múlt csütörtökön közölték velünk, hogy hétfőn bezárunk. Ez mindannyiunkat meglehetősen sokkolt. Még mindig jól érzem magam a bőrömben, azt reméltem, hogy néhány évet dolgozhatok, mielőtt nyugdíjba vonulok” – mondta Jill.

Utolsó munkanapján rengeteg vásárló ment be hozzá, hogy elköszönjenek tőle. Jill mindig nagy szeretettel segített a gyerekeknek cipőt választani, a szülők pedig imádták a lelkesedését és a szakértelmét, több családnak generációkon keresztül adott tanácsokat.

Clarkscipőbolt, Clarks cipőbolt, cipő, bolt, Clarks
A Clarks egyik üzlete az angliai Darlingtonban
Fotó: AFP

Végül a Clarks is megköszönte Jillnek az évtizedeken keresztül tartó lojalitását:

Őszintén köszönjük a Blandford Forum üzlet csapatának a kiemelkedő munkáját, különösen Jillnek, akinek figyelemre méltó és példátlan, 68 éven keresztül tartó szolgálata és elkötelezettsége a vásárlóink iránt óriási jelentőséggel bír

- fogalmaztak.

A Clarks története Angliában kezdődött a XIX. században egy gyapjúfeldolgozással foglalkozó üzemben, amelyet egy bizonyos Cyrus Clark alapított. 1830-ban csatlakozott hozzá a bátyja, James, akivel először papucsot készítettek, amelyet puha és hihetetlenül kényelmes viseletnek szántak. 1950-ben létrehozták emblematikus darabjukat, a Desert Bootot, amely egy bokáig érő, hasított bőr férficsizma (bár egyre többször látni női verziókat is), két vagy három pár cipőfűzőlyukkal. Farmerral, chino nadrággal ajánlott viselni, öltönyhöz viszont tilos! 

Ezt követően a Clarks táska-, illetve kisméretű bőráru kollekcióval bővítette a kínálatát. Minden Clarks cipő és táska részletes kivitelezéssel és minőségi garanciával rendelkezik, valamint hagyományos, eredeti, de mindig modern stílussal. A társaság mára a világ egyik legnagyobb és legnevesebb cipőgyártó cégévé nőtte ki magát.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről