Románia
ÉLŐ
Hollandia

Kígyózó sorok és hatalmas tömeg - megnyílt az első magyarországi Primark - videó

Primark
A Primark első magyarországi áruháza a budapesti Aréna Mallban nyílt meg
Vágólapra másolva!
Már régóta hatalmas érdeklődés kísérte az első magyarországi Primark-áruház megnyitását. A mai hivatalos megnyitó előtt már hosszú sorok kígyóztak a bejárat előtt.
Vágólapra másolva!

Az első magyarországi Primark-üzlet 

ma reggel 10.00-kor nyílt meg az Arena Mallban, de a nyitás előtt már javában sorban állnak a vásárlók a bolt előtt. 

A fast fashion cég budapesti boltjának hivatalos megnyitója alkalmából az üzlet dolgozói zenére zászlókat lengettek, a helyszínen készült videók alapján inkább már egy fesztiválra hasonlít a Primark-üzlet debütálása.

"Kíváncsi vagyok az üzletre, vártam már nagyon, na de könyörgöm, már itt öli egymást a nagyérdemű egy része" – fogalmazott az egyik részt vevő egy nyilvános Facebook-csoportban. „Jézusom, előre félek mi lesz” – idéz egy másik felhasználót a Világgazdaság. „Tolongás maximum az üzleten kívül várható. Biztonságtechnikai okokból bent korlátozva lesz a vásárlók létszáma” – írta meg az egyik érdeklődő.

Egy videós beszámoló szerint a nyitásra ugrásszerűen megnőtt a sorban állok száma, a bolt elé egy hosszú kordont húztak ki, amelyet szinte végig az első emeleten ki kellett feszíteni. 

 

Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet-európai vezetője korábban elmondta, hogy a környező országokból is természetesen számítanak vásárlókra, de elsősorban a magyarországi fogyasztókra koncentrálnak. Korábban az Origo is megírta, hogy 

több mint 3100 négyzetméternyi területet foglal magában, és 8 millió euróból (több mint 3 milliárd forint) valósult meg,  a magyarországi beruházással 180 munkahelyet hoztak létre.

A Primark rendkívül népszerű üzletlánc, rengeteg magyar Bécsig is hajlandó kiutazni, hogy vásárolhasson az áruházláncban. A régióban szinte már csak Magyarországon nem volt boltja az üzletláncnak. Idén már öt éve, hogy a Primark piacra lépett a kelet-közép-európai régióban, és 2019 júniusában megnyitotta első üzletét a szlovéniai Ljubljanában. A divatlánc jelenleg öt piacon 12 üzletet működtet: Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A budapesti nyitás mellett a Primark folytatja terjeszkedési terveit a közép- és kelet-európai térségben: a következő egy évben a romániai Temesváron, a csehországi Prágában és a lengyelországi Bydgoszczban nyit üzleteket. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről