Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hihetetlen összegért kelt el egy Harry Potter-illusztráció egy New York-i árverésen

Vágólapra másolva!
Csaknem 2 millió dollárért (743 millió forint) kelt el egy New York-i árverésen egy illusztráció, amelyet az első Harry Potter-kötet borítójához használtak.
Vágólapra másolva!

Négy érdeklődő vett részt a tíz percig tartó telefonos licitálásban, amelynek végén 1,9 millió dollárért tudta eladni a rajzot a Sotheby's aukciósház. 

Ez a legmagasabb összeg, amelyet valaha árverésen adtak egy Harry Potter-relikviáért.

Az aukciósház szerdai tájékoztatása szerint eredetileg arra számítottak, hogy nagyjából 600 ezer dollárért (223 millió forint) kelhet majd el 

Thomas Taylor angol szerző és illusztrátor rajza, amely a Harry Potter és a bölcsek köve című könyv első angol kiadásának borítójára került. J. K. Rowling angol író regénysorozatának első kötete 1997-ben jelent meg.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy szenvedélyes Harry Potter rajongó mindössze 30 pennyiért (kb. 130 forintért) vásárolta meg az egyik Harry Potter könyvet egy könyvtártól, amiről hamarosan kiderült, hogy egy igazi különlegességnek számító első kiadású példány, és mintegy 5.000 fontot (kb. 2,2 millió forintot) ér. 

Egy héttel ezelőtt több mint 45 ezer fontért (21 millió forint) kelt el a Harry Potter és a bölcsek köve első kiadása egy skóciai árverésen.

Korábban rekordnak minősülő áron, 81 250 dollárért azaz 20,8 millió forintért kelt el 2017-ben a Harry Potter-sorozat első kötete, a Harry Potter és a bölcsek köve című regény első brit kiadásának egy példánya a dallasi székhelyű Heritage Auctions ritka könyveket felvonultató aukcióján.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről