Hihetetlen munkakörre keres az Ikea dolgozókat

Vágólapra másolva!
Munkavállalókat toboroz a világszerte ismert lakberendezési vállalat, az Ikea, új üzletébe. Bár a feladatok azonosok a fizikai üzletben végzendőkkel, a munkát azonban nem egy hagyományos áruházukban, hanem egy virtuális valóságban kell ellátni - játékból.
Vágólapra másolva!

A Roblox egy világszerte ismert játékfejlesztő platform, melyben a felhasználók saját játékokat fejleszthetnek ki, valamint játszhatnak más felhasználók alkotásaival is. Mostanra azonban egyre inkább virtuális világnak tekintik, kiterjedtsége, fejlettsége, valamint felhasználóinak száma miatt.

Az Ikeánál úgy döntöttek, megjelennek ebben az online világban, mégpedig a lakberendezési feladatokat előtérbe helyező játékkal. Ehhez keresnek munkatársakat, akiknek a játékot használva a feladataik nagyjából fednék a fizikai üzletekben ellátandó teendőket, azzal a különbséggel, hogy a virtuális valóságban végzett munkájuk eredményét más játékosok láthatják. Sőt: a vállalat elképzelése szerint a cél az, hogy a kiválasztott munkavállalók kreativitásukat csillogtatva szolgálják ki a virtuális valóságban működő boltba betévedőket, azaz igény szerint készítsenek számukra berendezési vagy bútorozási terveket.

Ha pedig a virtuális valóságban felbukkanó vevő azt kéri, szolgálják ki a cég egyik védjegyeként ismert húsgolyókkal is

 – mindezt persze virtuálisan.

Az Ikea júniusban nyíló boltja a Roblox virtuális világában:

image

A vállalat közlése szerint ez az első komoly megjelenésük a számítógépes játékok világában.

A virtuális boltjukban a jelentkezők közül 10 kiválasztottnak tudnak munkát ajánlani. 

A projekt ugyanakkor csak a brit, illetve az ír állampolgárok számára nyitott, a jelentkezéseket csak tőlük fogadják, feltéve, hogy betöltötték legalább a 18. életévüket.

A pályázatokat június 16-ig lehet benyújtani az érdeklődőknek, a kiválasztás június 14-én már megkezdődik. A munka - pontosabban a játék a virtuális világban - június 24-én indul.

A cég elárulta, mennyit keresnek majd dolgozóik virtuális boltjukban: órabérük 13,15 font, azaz közel 6.000 forint lesz.

Ez az összeg megegyezik azzal az órabérrel, amit alkalmazottaik londoni üzleteikben kapnak.

Nem meglepő, hogy az Ikea komoly promóciós eszközt, új, értékes megjelenési lehetőséget lát a Roblox világában nyíló virtuális boltjukban, 

hiszen a platformnak naponta több mint 77 millió felhasználója van.

Számos cég megjelent már ebben a virtuális világban. Ugyanakkor a platformot és a mögötte álló vállalatot számos kritika éri amiatt, hogy káros módon láncolják magukhoz a gyerekeket, akik kreativitásukat szeretnék kipróbálni a felületen, miközben számos játékot hoznak létre, összességében ezzel növelve a platform értékét és népszerűségét. A Roblox visszautasítja ezeket az állításokat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!