Ha repülőre ülünk, ezt érdemes megkérdezni a stewardesstől

Vágólapra másolva!
Vannak, akik a repülőutat egy kis pihenésre is igyekeznek felhasználni, és alszanak egyet utazás közben. Az utastérben azonban több zavaró tényező is lehet, amelyek közül az egyik legnyilvánvalóbbat könnyen kizárhatjuk, ha megfelelő felvilágosítást kérünk a stewardesstől.
Vágólapra másolva!

Egy hosszú távú repülőút rémálom lehet azoknak, akik nehezen alszanak el, vagy nem bírják a fedélzeti körülményeket. Martin Seeley, a MattressNextDay vezérigazgatója és alvásszakértője szerint akad néhány dolog, ami segíthet elaludni.

Seeley mindenekelőtt arra figyelmeztet, hogy mindig kerüljük az alkoholfogyasztást a repülőn, és már az utazást megelőzően is.

Ha szundítanánk a fedélzeten, inkább válasszuk a vizet az alkohol helyett. Bár lehet, hogy könnyebben elalszunk tőle, de az alkohol valójában megzavarja az alvást és rontja annak minőségét 

- mondja a szakember.

Martin Seeley szerint van egy kulcsfontosságú kérdés is, amit az utasoknak fel kell tenniük a stewardessnek, amikor felszállnak a gépre.

"Nincs annál rosszabb, mint amikor álomra szenderülve megzavarnak a mellettünk ülők, akik mondjuk étkeznek vagy felkapcsolják a lámpát. Tehát, amikor a repülőgép felszállt, kérdezzük meg a stewardesst, mikor szolgálják fel az ételt. Így az alvást lehet az étkezéshez időzíteni, és biztosíthatjuk, hogy azt nem zavarja meg a felszolgálás" - tanácsolja az alvásszakértő.

repülés, repülőgép, stewardess
A stewardesst érdemes megkérdezni, hogy mikor szolgálják fel az ételt, ha szeretnénk nyugodtan aludni
Fotó: Shutterstock

A Roadster azt is kiemeli, hogy mielőtt beszállnánk, sétáljunk harminc percet a repülőtéren. Tanulmányok kimutatták, hogy már fél óra mérsékelt testmozgás is javíthatja az alvás minőségét.

Mindezek mellett érdemes korán elindulni a repülőtérre, és nemcsak azért, hogy számoljunk az esetleges késésekkel, hanem így tehetünk a jobb alvásunkért is. 

Ha repülőgéppel utazunk valahova, azt is érdemes figyelembe venni, hogy az egyik repülőgépről való átszállás a másikra stresszes lehet, ezért az javasolható, hogy olyan járatot keressünk, ahol az átszállási idő minimum két óra. A legtöbb utazási iroda olyan járatokat ajánl, ahol az átszállási idő csupán csak 30 perc.

Nagyon megkönnyíti az utazást, ha letöltjük a légitársaság alkalmazását, hiszen egy ilyen applikáció nemcsak a belépőkártyáinkat tudja tárolni, de még a csomagjainkat is nyomon tudjuk követni. A légitársaságok applikációin keresztül megtudhatjuk, hogy késnek-e a járatok és azt is látjuk az okostelefonunkon keresztül, hogy melyik kapun kell majd beszállnunk.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről