Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kisgyerekekre veszélyes eszközöket hívnak vissza

Vágólapra másolva!
Közel 1 millió alvássegítő eszköz adapterét hívják vissza az Egyesült Államokban, mivel burkolatuk leválhat, ami áramütést okozhat.
Vágólapra másolva!

Kisgyerekek és a szülők is veszélybe kerülhetnek a Hatch nevű amerikai vállalat "Rest 1st Generation sound machine" termékének hálózati adaptere miatt, 

A termék, melynek az adapter a tartozéka, egy úgynevezett alvássegítő eszköz több funkcióval. Használható ébresztőóraként és éjjeli fényként is a kisgyerekek szobájában.

alvó kisgyerek, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Jelleke Vanooteghem  / Unsplash

A cég azonban jelezte, hogy a termék adapterével baj van, ezért a szövetségi fogyasztóvédelmi felügyelet elrendelte a tartozék visszahívását. Pusztán mennyiségi értelemben ez a legnagyobb visszahívások közé tartozik: a cég közlése alapján országosan mintegy 919 ezer darabot adtak el a termékből, további 44 ezer darabot pedig Kanadában értékesítettek.

A vállalat 19 olyan esetről szerzett tudomást, amikor az adapter borítása levált. Ebből két alkalommal a használókat kisebb áramütés érte. Az adaptert Kínában gyártották, típusszáma: CYAP05 050100U.

Kép a veszélyes adapterről:

image

A Hatch közleményében arról adott tájékoztatást, hogy a továbbiakban nem az eddigi beszállítójuktól rendelik meg az adaptereket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről