Tömegverekedés tört ki a Ryanair járatán, le kellett szállnia a gépnek

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre egy Marokkóból Londonba tartó repülőjárat, miután egy ülőhelycserével kapcsolatos vita tömegverekedéssé fajult.
Vágólapra másolva!

A London Stansted repülőtérre tartó Ryanair-járat szerdán indult a marokkói Agadirból, amikor konfliktus bontakozott ki 9 ezer méter magasan - számolt be a The Sun.
 

Az esetről készült videofelvételen az látható, amint az utasok a repülőgépen egymással üvöltöznek, miközben a személyzet mindent megtesz, hogy megnyugtassa a a felhergelt utasokat.

A feszültség már a felszállás előtt kezdett elmérgesedni, amikor egy férfi állítólag megkérdezte a lánya mellett ülő nőt, hogy cserélhetnének-e helyet, hogy a feleségével és a gyerekeivel lehessen - írja a Mirror.

A nő állítólag nem volt hajlandó átülni, mire a férfi feldühödött és fenyegetőzni kezdett.

A pilóták mit sem sejtve az egyre elharapózó vitáról menetrend szerint felszálltak. Miután a gép felszállt, a két utas között óriási vita robbant ki.

Megakarták egymást ütni

- mondta el az egyik szemtanú. "Az egyik család egy nagyobb csoport tagja volt, így mások is bekapcsolódtak a vitába. Aztán egy hölgy a hátsó sorban pánikrohamot kapott a történtek miatt. Sikoltozott, a gyerekek pedig elkezdtek sírni" - mondta el egy másik utas.

A járat mindössze 36 percet töltött a levegőben, amikor a gép kénytelen volt visszafordulni és leszállni 

- tette hozzá az utas.
A vita annyira kaotikussá vált, hogy a férfi utas rosszul lett, és a személyzetnek oxigént kellett beadnia neki a leszállás előtt. A Ryanair járata a marokkói Marrákesben szállt le, ahol a rendőrség felszállt a gépre, és a verekedésben részt vevő kilenc utast őrizetbe vette, majd elszállította őket.

Közben a férfi orvosi ellátást kapott, majd megállapították, hogy egészségügyi szempontok miatt le kell szállnia a gépről, azonban a férfi nem akart leszállni, és a repülőgép személyzetét is elkezdte sértegetni. A rendőrségnek ismét fel kellett szállnia a repülőgépre, hogy erőszakkal eltávolítsák a férfit.

Több mint két órába telt, mire lecsendesedtek a kedélyek. A mintegy 200 utas szerencsétlenségére a Ryanair aznap már nem folytatta útját és egy helyi szállodába szállították őket éjszakára, és számukra másnap reggelre foglaltak helyet egy másik járatra.

Azonban a reggeli járatot is törölték, és az utasok csak csütörtök este érkeztek meg a Stansted repülőtérre.

- számolt be a New York Post.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!