Tízezreket fizet a bankja - mutatjuk, mit kell tennie

Vágólapra másolva!
A lakossági folyószámlákhoz kapcsolódó jóváírási akciók mellett az ügyfélajánló programjaikat is felpörgették az utóbbi hónapokban a pénzintézetek: a most futó promóciókban akár több tízezer forintot is szerezhetnek a résztvevők. Újdonság, hogy immár a kisvállalati számlacsomagok is bekerültek ebbe a körbe.
Vágólapra másolva!

Az ügyfélajánló programok lényege, hogy 

a sikeres ajánlást tevő és az új ügyfél is jóváírást kap az adott pénzintézettől, ha teljesíti az akcióban meghatározott feltételeket. 

Így a meglévő, elégedett ügyfelek motiválttá válnak abban, hogy a családi, ismerősi körükben is ajánlják a bank számlavezetési szolgáltatásait.

A Világgazdaság idézi Gergely Pétert, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértőjét, aki szerint ugyanakkor a számlanyitási akcióknál is érdemes odafigyelni néhány részletre: így például arra, hogy pontosan milyen számlacsomagokra vonatkozik a promóció, az ígért jóváíráshoz milyen feltételeket kell teljesíteni – ilyen például a számla kellően aktív használata –, illetve az ajánlott félnek azt is érdemes végiggondolnia, hogy csakugyan arra a számlacsomagra van-e szüksége, amelyre felhívták a figyelmét. Emellett – hangsúlyozta – a pénzügyi szolgáltatók is ügyelnek arra, hogy az ügyfelek ne könnyű pénzszerzési lehetőségként tekintsenek ezekre az akciókra, és ennek megfelelően állítják össze a részvételi feltételeket is.

kkv, vállalkozás
Az ügyfélajánló programok keretében a sikeres ajánlást tevő és az új ügyfél is jóváírást kap az adott pénzintézettől, ha teljesíti az akcióban meghatározott feltételeket
Fotó: Science Photo Library

Az ajánlóprogramok évek óta bevett elemei a bankok ügyféltoborzó eszköztárának, ám az viszonylag új elem, hogy mostanra a kisvállalati számlacsomagok is bekerültek a kedvezményezetti körbe. Ezeknél érthetően gálánsabb ajánlatokat nyújtanak a bankok: az ügyfelenként járó jóváírás több tízezer forintnyi, így szerencsés esetben akár több százezer forinthoz is hozzájuthat az ismeretségi körében sikeresen toborzó vállalkozó.

A lakossági piacon aktív, nagyobb szereplők közül jelenleg hatnál is indított ügyfélajánló programot.

Közülük az MBH Banknál kisvállalkozói ajánlóprogram fut éppen: minden sikeres ajánlásért itt 60 ezer forint jár, és egy ügyfél legfeljebb 300 ezer forintos jóváírásban részesülhet. Az Erste Bank a lakossági ügyfeleknél akciózik, az ajánló és ajánlott fél is 10 ezer forint jóváírásra számíthat. A K&H-nál a lakossági és a privátbanki számlákhoz kapcsolódik ajánlóprogram, szintén 10-10 ezer forintos jóváírással.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről