A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Luxusüdülőket építenének a nemzeti parkokba

Vágólapra másolva!
Nem túl környezetbarát megoldás, a japán kormány mégis úgy gondolta, csak hogy kielégítse az épp fellendülőben lévő külföldi turizmus igényeit, hogy minden nemzeti parkban létrehoznak egy-egy luxusnyaralót.
Vágólapra másolva!

A japán utazási szektor virágzik, és pénteken Fumio Kishida miniszterelnök találkozott a minisztériumok vezetőivel, hogy megvitassák az ezzel kapcsolatos terveiket. Az egyik ötletük azonban valószínűleg elég megosztó, mivel Kishida kijelentette, hogy 

a kormány luxusszállodák fejlesztését fogja szorgalmazni Japán mind a 35 nemzeti parkjában.

A terv a statisztikák alapján született, amelyek azt mutatják, hogy 2024 első felében Japánba 17,7 millió külföldi utazó érkezett, ami több, mint az adott időszakban valaha. A beáramló turizmus nagy része azonban Tokióban, Oszakában és Kiotóban összpontosul, a kormány azonban szeretné mindezt Japán más részeibe irányítani - számolt be a Japan Today.

Japán, nemzeti park
Képünk illusztráció Fotó: Unplash

Önmagában az nem lenne rossz ötlet, hogy több kevésbé népszerű vidéki régiót is bevonjanak a turizmusba, amellett, hogy Japán legnagyobb és harmadik legnagyobb városai, Tokió és Oszaka az országba irányuló nemzetközi járatok fő belépési pontjai. Nem könnyű meggyőzni a külföldi utazókat, hogy Tokióban vagy Oszakában szálljanak le a gépről, aztán szálljanak vonatra, majd időt és pénzt fordítsanak arra, hogy elmenjenek egy viszonylag kisebb nagyvárosba, mint például Nagoya vagy Kóbe.

Ha a turistákat érdeklik a japán nagyvárosi élmények, akkor magától értetődő, hogy a lehető legnagyobb várost szeretnék megnézni. 

Mivel szinte lehetetlen felvenni a versenyt Tokió és Oszaka nagyvárosi csodájával, vagy a kulturálisan sűrű, templomokkal és szentélyekkel teletűzdelt Kiotó városképével, mégis érdemes megpróbálni olyan helyeket népszerűsíteni Japánban, amik mindennek az ellentétei, azaz a természeti szépséget és nyugalmat.

A kérdés azonban az, hogy ezt miért úgy kell tenni, hogy luxusüdülőket építenek a nemzeti parkokba? A kézenfekvő válasz az, hogy a japán kormány úgy gondolja, hogy a külföldi turisták tudnak és fognak is fizetni a luxusért. A jen jelenleg történelmi mélyponton van a külföldi valutákkal szemben, és ez a külföldiek számára kedvező árfolyam jenben kifejezett nagy kiadásokat eredményezhet. Kishida és a kabinet láthatóan úgy gondolja, hogy a nemzeti park tájai és a luxusszállások vonzó kombinációt jelentenek majd a külföldi turisták számára, akik nem bánják különösebben, sőt, nem is igazán veszik majd észre a magas árakat.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!