A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
Vágólapra másolva!
Magyarország gazdasági teljesítménye a maga 1,3 százalékos bővülésével az uniós átlagot kétszeres mértékben múlta felül, hiszen az Európai Unió összességében csak 0,7 százalékos növekedést ért el az Eurostat adatai szerint.
Vágólapra másolva!

A magyar gazdaság az idei második negyedévben 1,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, mellyel az Európai Unióban adatot közlő országok közül a negyedik helyen található – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleményéből, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy ezzel a magyar GDP bővülési üteme többek között megelőzi Németországot, Ausztriát, Svédországot vagy épp az eurózóna és az Európai Unió egészének növekedését is.

Mint írják,

hazánk gazdasági teljesítménye a maga 1,3 százalékos bővülésével az uniós átlagot kétszeres mértékben múlta felül, hiszen az Európai Unió összességében csak 0,7 százalékos növekedést ért el az Eurostat adatai szerint.

Az eredmény értékét növeli, hogy mindezt a kedvezőtlen külső körülmények ellenére - mint például az orosz-ukrán háború elhúzódása - sikerült elérni. 

A tavalyi évhez képest az adatot közlő tagországok közül három esetében is csökkent a gazdasági teljesítmény, így Írországban 1,4, Lettországban 0,4, míg a hazánk szempontjából kifejezetten fontos Németországban 0,1 százalékos zsugorodás volt tapasztalható. Ausztriában és Svédországban pedig stagnált a gazdaság.

Az NGM ezért úgy értékeli az eredményeket, hogy Magyarország gazdasági felzárkózása az EU átlagához továbbra is folyamatos. Ha az orosz-ukrán háború a közeljövőben véget ér, a magyar GDP bővülése a jelenleginél is dinamikusabb mértékben folytatódhat.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!