Beyonce saját whiskymárkát dob piacra

Vágólapra másolva!
Beyoncé a rekordot döntő countryalbum, a „Cowboy Carter” sikere után újabb projektbe kezd. SirDavis néven - ami egy őséről kapta a nevét - ugyanis egy új whiskymárkát hoz létre a világhírű énekesnő.
Vágólapra másolva!

Beyoncé együttműködött Moët Hennessyvel leányvállalatával, hogy 

közösen kifejlesszék a SirDavist: egy whiskyt, amelyet teljes egészében a Lone Star-ban készítenek el, kevernek össze és palackoznak.

A SirDavis központja Houston közelében található, és a Moët Hennessy úgy nyilatkozott, hogy ez az első szesz, amelyet a cég „belső fejlesztésben” hozott létre az Egyesült Államokban. 

A név Beyoncé apai dédapja, Davis Hogue előtt tiszteleg, akinek illegális szeszfőzdéje volt még az alkoholtilalom idején.

- számolt be a quartz.

Beyonce és a SirDavis. Fotó: Photo: Moët Hennessy

 

Mindig vonzott az az erő és magabiztosság, amit minőségi whisky fogyasztása közben érzek, és több embert akartam meghívni, hogy megtapasztalják ezt az érzést"

- mondta Beyoncé a Moët Hennessy által kedden kiadott nyilatkozatában . „Amikor rájöttem, hogy dédnagyapám Moonshining készítő volt (pancsolt szesz), úgy éreztem, a whisky iránti szerelmem egyértelműen sorsszerű. 

SirDavis egy módja annak, hogy tisztelegjek előtte, egyesítve minket egy új közös örökségen keresztül."

Az új márka bevezetése – és Beyoncé alapítóként való felfedése előtt – SirDavis névtelenül több szeszesital-versenyen is részt vett. Moët Hennessy közölte, hogy a 

SirDavis elnyerte a 2023-as SIP Awards kategóriájában a legjobb amerikai whisky díját, 

több mint 100 másik italt felülmúlva ebben a kategóriában.
Bill Lumsden, - aki a SirDavist keverte -  már ötször nyert Nemzetközi Whisky Versenyen, ahol az év mesterpárlatává választották a SirDavis-t. A whisky 51% rozsból és 49% malátázott árpából áll, és hagyományos whiskykészítési technikákkal készült.

„A SirDavis-szel megpróbáltuk megkérdőjelezni a kategória normáit, és valami újat kínálni ezen a téren” – mondta Lumsden a közleményében. „A jellegzetes gabonaválaszték és a szokatlan, sherryhordós másodlagos érlelés segített abban, hogy a SirDavisre teljesen egyedi jellegzetes karaktert érjünk el, amelyet merész kifinomultság jellemez.”

A SirDavis 89 dollárért előrendelhető a SirDavis.com oldalon, és szeptembertől lesz elérhető az Egyesült Államokban, valamint Londonban, Párizsban és Tokióban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!