Kiderült, hogy mi a boldogság titka

Vágólapra másolva!
Mindenki arra vágyik, hogy kiegyensúlyozott, de leginkább boldog életet éljen. Az ez utóbbihoz vezető utat kereste most egy kutatókból álló csapat. A választ is megtalálták, mutatjuk a részleteket.
Vágólapra másolva!

Az emberek nagyon régóta keresik a boldogság kulcsát, vannak, akik a tökéletes test eléréséhez kötik, míg mások úgy gondolják, ha elegendő pénzt keresnek akkor megszerzik a hőn áhított célt. 

Az Edinbourgi Egyetem vezető kutatója most azt mondja, sokkal inkább múlik az emberek elégedettsége a személyiségükön, mint azt korábban gondolták. 

A személyiségünket a korábbi tapasztalataink és genetikai tényezők keveréke alakítja, így ezek határozzák meg hogyan reagálunk az életünk eseményeire

- mondja René Möttus.

A kutatásban 20.000 ember vett részt, és az résztvevők életének több területét vizsgálták, például a pályaválasztás, pénzügyi háttér, egészségügyi állapot, lakóhely, kapcsolati háló és megjelenés. A kutatás során arra jutottak, hogy 

a boldogság forrása 80%-ban az emberek személyiségén múlik.

Mindemellett, arra jutottak, hogy azok az emberek, akik nyitottabbak a világra, illetve másokra, nagyobb eséllyel élnek boldog életet, mert ők jobban hangot mernek adni a vágyaiknak és az elképzeléseiknek.

„Általánosságban elmondható, hogy az érzelmileg stabil, lelkiismeretes és nyitott emberek voltak az életükkel a legelégedettebbek" - mondta Möttus a Dailystarnak.

Azok voltak a legelégedettebbek, akik megértésre találtak az életben, találtak elég izgalmat benne és volt lehetőségük döntéseket hozni. Ezzel szemben azok voltak a boldogtalanabb emberek, akik gyakrabban unottak, irigyek voltak, és akik kevés pozitív megerősítést kaptak vagy kihasználtak. Úgy tűnik, hogy az elégedettség sokak számára idővel javul, de általában visszatér egy meglehetősen állandó szintre. 

Korábban tudományosan bizonyították: minél jobbak a kapcsolataink, annál boldogabbak vagyunk. Akkor egy forradalmi pszichológiai tanulmányt publikált a Harvard Egyetem. A kapcsolódó vizsgálatokat a kutatók pontosan 75 éve kezdték el, hogy felmérjék, pontosan mi az, ami boldogabbá teheti az emberiséget. Ebből kiderült, hogy a legfontosabb az embereknek.

Ahogy arról is írtunk, hogy ha valamiben változtatni akar az életén, tény, hogy az elején nehéz lesz. Amennyiben viszont kitart hat hétig, az új szokások képesek rögzülni, és onnan visszatekintve már nem is fogja érteni, miért nem kezdte el korábban.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!