A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Változik a családi pótlék utalása, mutatjuk, mire figyeljen!

Vágólapra másolva!
Augusztus hónapban kétszer is teljesít családipótlék-kifizetést a Magyar Államkincstár. Mint minden évben, az augusztusi duplázásnak az iskolakezdéshez van köze.
Vágólapra másolva!

Augusztusban változik a családi pótlék egyébként szokott utalási rendje. A családi pótlékot a Magyar Államkincstár fizeti ki az arra jogosultaknak, akiknek erre vonatkozó igénylési kérelmét előzőleg elbírálta és befogadta a Kincstár. A családi pótlékot utólag folyósítják a kérelmező által megjelölt fizetési számlára (bankszámlára/folyószámlára), vagy lakcímére. Amennyiben a jogosult fizetési számlára kéri az ellátást folyósítani, akkor hamarabb megkapja az ellátást. Az ellátást számlára utalás esetében a tárgyhónapot követő hónap 3. napjáig, lakcímre történő utalás esetében a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell folyósítani.

Ezen időpontig kell az ellátást elutalni, tehát ez nem azt jelenti, hogy eddig a kérelmező meg is kapja azt.

Augusztusban azonban – hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához – a szeptemberi iskolakezdés miatt változik az utalás rendje

a júliusi családi pótlékot az általános szabálynak megfelelően augusztus 2-án pénteken írták jóvá a jogosultak bankszámláin, míg az augusztusit a szokotthoz képest egy héttel korábban, szeptember eleje helyett már augusztus 23-án, pénteken.

Így tehát azok a jogosultak, akik folyószámlájukra kérik az utalást, több mint egy héttel korábban hozzájutnak a családi pótlékhoz.

család, gyerekek, vacsora, ebéd,
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/Drazen Zigic

Azok, akik a folyósítást lakcímre kérik, némileg később számíthatnak rá, tekintettel a postai kézbesítési időre.

2024 hátralévő hónapjaiban a következő napokon teljesíti az Államkincstár a családi pótlék folyószámlára való utalását:

  • október 2-án, szerdán
  • november 5-én, kedden
  • december 3-án, kedden

A családi pótlék az arra jogosultaknak sem jár automatikusan, azt kérvényezni kell. A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint a családi pótlék a kérelem benyújtásának időpontjától jár, a jogosultsági feltételek teljesülése esetén. Az ellátást a kérelem benyújtását követően visszamenőleg legfeljebb két hónapra lehet megállapítani, ha a jogosultsági feltételek attól az időponttól fennállnak. Visszamenőleg két hónapon túl a családi pótlék megállapítására méltányosságból sincs lehetőség.

A családi pótlék iránti kérelmet a lakóhely szerint illetékes fővárosi/vármegyei kormányhivatal családtámogatási osztály ügyfélszolgálatán, az integrált ügyfélszolgálatokon (kormányablak) lehet igényelni írásban, az erre szolgáló „Kérelem családi pótlék megállapítására" formanyomtatvány kitöltésével és a formanyomtatvány kitöltési útmutatójában szereplő iratok csatolásával.

E-ügyintézésre a www.magyarorszag.hu portálon van lehetőség.

Postai úton az illetékes fővárosi/vármegyei kormányhivatal címzetti megnevezésével a 1919 Budapest címre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!