Ahelyett, hogy kidobjuk a kukába vagy hagyjuk elrohadni a halloweeni tököt, helyette miért nem hasznosítjuk újra? Legyünk kreatívak és ezzel a három módszerrel mentsük meg a halloweeni tököket.
Pirítsuk meg a magokat
A tök számos módon felhasználható a konyhában. A tökös süteményektől kezdve, egészen a levesekig szinte bárhogy felhasználható. Azonban létezik egy módszer, amely a különböző receptek közül a egyszerűbb és leggyorsabb. A tök magjait tegyük félre, mikor azt kifaragjuk, majd azokat egy serpenyőben vagy sütőben pörköljük meg. Ezután azonnal fogyasztható a ropogós tökmag, ami egy esti film nézése közben tökéletes harapnivaló. Sőt, levesekhez és salátákhoz is kiváló kiegészítő a tökmag.
A kifaragott tökből csináljunk madáretetőt
A halloweeni tököket vágjuk félbe, majd mindkét felén szúrjunk át egy hurkapálcikát, majd arra kössünk egy madzagot, aminek a segítségével a félbe vágott tököt fel tudjuk lógatni egy fára. Ezután a madáretetőt töltsük meg magokkal.
Arra viszont figyeljünk, ha a tök el kezd rohadni, akkor szedjük le a fáról.
Komposztálás vagy adományozás
A tököket akár a komposzt közé is berakhatjuk, viszont ha arra nincs lehetőségünk, akkor jó megoldás az is, ha oda adományozzuk azokat a helyi állatfarmoknak, állatmenhelyeknek. Emellett pedig a közösségi kertek szívesen csinálnak a kifaragott halloweeni tökből komposztot.
Viszont, ha mi saját kezűleg komposztálunk, akkor semmiképp ne úgy tegyük, hogy a megmaradt tököt egy erdőben letesszük. Ugyanis nem mindegyik ott élő állat tudja megemészteni ezt zöldséget, ilyen erdei állat a sün is. - írja a Mirror.
Ahogy azt korábban megírtuk, nem mindegy milyen tököt faragunk ki. Válasszunk nagyobb, üreges Halloween tököt, amelynek a héja könnyen vágható. Ha biztosra szeretnénk menni, használjunk tökfaragó készletet vagy kényelmes, biztonságos konyhai szerszámokat. Ha pedig mécsest helyezünk a faragott tök belsejébe, gyönyörű, misztikus fényt áraszt a kapuban vagy az ablakban. Ízre azonban ezek a tökök kevésbé édesek és inkább vizesek, ezért a faragáson kívül ritkán kerülnek az asztalra.