Egy brit házaspár a kilátás miatt vette meg az otthonát, erre azonban nem számítottak

Vágólapra másolva!
Mindössze 700 font (nagyjából 330 ezer forint) kártérítést kapott egy pár, akinek a háza elé egy óriási, 12 méteres fémszerkezetet építettek.
Vágólapra másolva!

A 25 éves Ewan Botcherby és élettársa, Rachel Storey (29) összesen 359 995 fontot (közel 170 millió forintot) költöttek egy négy hálószobás családi házra Newcastle Callerton negyedében, ahonnan a Westerhope Golf Clubra nyílt a kilátás. A házaspár 2023 októberében vásárolta meg a házat és idén januárban költözött be – írja a Chronicle Live .

El sem akarták hinni, amikor egy 12 méteres, hálós fémszerkezetet építettek közvetlenül a bejárati ajtajuk elé, hogy megvédjék a lakosokat a kóbor golflabdáktól. A házaspár emiatt panaszt nyújtott be az Új Otthonok Ombudsman Szolgálatához (NHOS) - számolt be a Daily Star.

A vizsgálat lefolytatása után az NHOS arra a következtetésre jutott, hogy a Bellwaynek átfogóbb tájékoztatást kellett volna adnia a hálóról és arról, hogy ennyire közel teszik a házaspár házához.

Ezután arra kötelezték Bellwayt, hogy fizessen 700 font (nagyjából 330 ezer forint) kártérítést.

image

Az IT-menedzserként dolgozó Ewant egy ingatlanügynök arról tájékoztatta, hogy a golfháló "nem szándékos következményekkel járhat a ház eladhatóságára és értékére nézve". Úgy véli, hogy a 700 font közel sem elegendő a lehetséges veszteség fedezésére.

Azt mondta: 

Egy golfpálya szélén lakunk, és senki sem közölte velünk, sem az ügyvédemmel, hogy a bejárati ajtóm elé egy 12 méteres fémszerkezetet építenek, amin egy nagy golfháló lesz.

"Az ajtónk előtti építmény 12 méter, és nem néz ki jól. Hogyan oldja meg a problémát 700 font? Közelében sincs annak, mint amire számítottunk. Nem fogadom el az ombudsman ajánlatát ."

Ewan és Rachel a festői kilátás miatt vették meg az ingatlant, amely ma már sajnos elveszett.

A házaspár azt állította, hogy láttak egy tervet, amelyen feltüntették a háló és a támaszok helyét, de nem kaptak másolatot róla annak ellenére, hogy kértek. Hozzátették, hogy ügyvédjük sem kapott másolatot.

Arra számítottak, hogy a hálót vékony rudak fogják alátámasztani, és szükség szerint fel- vagy letekerhető.

Ingatlanértékelést kért a Your Move ingatlanügynökeitől, akik azt jelezték hogy a "háló és támasztékok ronthatják az általános megjelenést, kevésbé vonzóvá téve az ingatlant".

A múlt havi ítéletben azonban az ombudsman támogatta a panaszt, és arra a következtetésre jutott, hogy a Bellway valóban nem tartotta be a követelményeket.

Az ombudsman kijelentette: 

Teljesebb tájékoztatást kellett volna adniuk a hálóról és annak elhelyezkedéséről.

Ewan megjegyezte: "Azt mondták, hogy a Bellway nem volt korrekt velünk. Egyszerűen egy rémálom volt ez az egész. Hét hónap alatt hat telephelyvezetőnk volt. Ha nem viszik el a szerkezetet, el fogunk költözni."

Válaszul a Bellway képviselője kijelentette: "Az Új Otthon Ombudsman Szolgálata (NHOS) figyelembe veszi az ügyfelek panaszait annak biztosítása érdekében, hogy a házépítők, mint például a Bellway, betartsák a szabályokat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!