Harminc év után tért haza egy rejtélyes körülmények között eltűnt férfi

Vágólapra másolva!
Egy romániai férfi üzleti útra indult, de rejtélyes körülmények között eltűnt, majd még megmagyarázhatatlanabb módon, három évtizeddel később egyszer csak visszatért a családjához.
Vágólapra másolva!

Harminc évvel ezelőtt egy család élete gyökeresen megváltozott, amikor a 63 éves Vasile Gorgos, aki Románia vidéki területein dolgozott marhakereskedőként, egy napon nyomtalanul eltűnt. A férfi aznap azt mondta családjának, hogy üzleti útra indul, ami teljesen megszokott dolog volt. Ám ezen a végzetes napon senki sem sejtette, hogy a férfit legközelebb csak három évtized múlva látják viszont.

A család, amikor Gorgos nem tért haza időben, természetesen aggódni kezdett. Jelentették eltűnését a rendőrségen, de semmi nyomot nem találtak. Az idő múlásával belenyugodtak a fájdalmas gondolatba, hogy valami szörnyűség történhetett - talán baleset vagy valami más tragédia érte. A család elfogadta a gondolatot, hogy soha többé nem látják szerettüket, és gyászszertartást is tartottak. 

Azonban 2021 augusztusában valami egészen hihetetlen dolog történt: egy autó megállt a család háza előtt, és kiszállt belőle a 93 éves Gorgos, mintha csak előző nap ment volna el.

A legmegdöbbentőbb az volt, hogy a férfi pontosan ugyanazokat a ruhákat viselte, amelyeket azon a napon, amikor eltűnt. A család nem hitt a szemének, hiszen az idős férfi jó állapotban volt, mintha valaki gondoskodott volna róla az elmúlt harminc évben. Amikor megkérdezték tőle, hol volt ennyi ideig, csak annyit válaszolt: "Otthon voltam." Ezt a kijelentést követően zavartan nézett maga elé, mintha nem értené, miért kérdezik tőle ezt.

időutazó, időutazás
Illusztráció
Fotó:  Shutterstock 

A történtekkel kapcsolatban a Promotions.hu kiemeli: Gorgos emlékezett az életére, mintha csak előző nap hagyta volna ott családját, de 

fogalma sem volt arról, mi történt vele az eltelt harminc év alatt. 

A környékbeliek elmondása szerint látták, hogy a férfit egy ismeretlen autóval tették ki a háza előtt, de semmi gyanúsat nem láttak, így nem figyeltek fel sem a sofőrre, sem az autó rendszámára.

A család természetesen azonnal orvosi vizsgálatokra vitte a férfit, ahol kiderült, hogy korához képest kitűnő egészségi állapotban van. Az interneten rengeteg elmélet keringett az idős férfi eltűnéséről. Egyesek szerint Gorgos egyszerűen elhatározta, hogy új életet kezd, talán egy másik családdal, és most, hogy idős korára rájött, már nem élhet tovább titokban, visszatért régi otthonába, hogy rendbe hozza kapcsolatait.

A történet sok kérdést vet fel, amelyekre talán soha nem kapunk választ.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!