Két óra alatt közel 30 ezer forintot keresett a leleményes tini

Fotó: TikTok/charleshayes
Vágólapra másolva!
Egy egyszerű, de hasznos munka segíthet a tinédzsereknek, hogy részmunkaidőben extra pénzhez jussanak. Így tett Hayes is, aki mindössze két órányi munkával közel 30 ezer forintnyi összeget keresett.
Vágólapra másolva!

Charles Hayes ( @charleshayes ) már rengeteg munkát próbált ki, amikrők rendszeresen beszámol a TikTok oldalán. Nemrégiben is új munkát talált ki magának, házszámokat fest fel az kocsi felhajtók végére. Hayes elmondta, hogy számára létfontosságú volt, - sőt másoknak is segítene akik szintén érdeklődnek a munka iránt - hogy három egyszerű lépésen keresztül magyarázz el a teendőket - írja a Daily Star.

  1. Először is megvásárolta a szükséges eszközöket és anyagokat, hogy lefesthesse a számokat a szomszédos felhajtók végén. Szükség volt egy fekete-fehér festékszóróra, egy ragasztószalagra és egy kartonra is amiből kivághatja a szükséges számokat.
  2. Miután összegyűjtötte a megfelelő eszközöket, Hayes azt tanácsolta, hogy a tinédzserek gyakorolják a házszámok festését, hogy tökéletesítsék képességeiket, és elkerüljék,  azt hogy "megrongálják valakinek a felhajtóját".
  3. A harmadik lépés a legnehezebb, minden házba bekopogtatni, és eladni a felhajtófestő üzletet a szomszédoknak.

A videóban Hayes több ház bejárati ajtajában látható, ahol visszautasítják mielőtt valaki igent mondana.

A fiú 20 dollárt (nagyjából 7200 forint) kért a munkáért.

Fotó: TikTok/charleshayes

 

Hayes onnantól kezdve azt mondta, hogy folyamatosan kapott munkát, szinte minden ajtónál, ahol bekopogtatott.

A TikToker végül 80 dollár (közel 30 ezer forint) készpénzzel távozott mindössze két óra munka után, ami azt jelenti, hogy a felhajtó festés óránként 40 dollár (nagyjából 15 ezer forint )bevételt jelentett.

Hayes 10-ből kilencre értékelte ezt a munkát, és elmondta, hogy hallott néhány emberről, aki havonta ezzel körülbelül 10 000 dollárt (nagyjából 3,6 millió forint) keres.

Ha 30 napos hónappal számolunk az órabér körülbelül 42 dollárra (15 ezer forint) emelkedik, ha nyolc órát, és heti öt napot dolgozik az illető.

Ezzel körülbelül 10 080 dollár jönne ki egy hónapba, amit  az adók csökkenthetnek.

Az állatok szerelmesei számára is van azonban megfelelő részmunkaidős állás. Hayes egy másik videóban ugyanis kipróbálta a kutyasétáltatást is.

Ehhez a tini szerint vásárolnunk kell néhány pórázt és kutya csemegét, hirdetniük kell magukat és szolgáltatásaikat a helyi Facebook-csoportokban, és meg kell határozniuk a kutyánkénti díjat egy egyórás sétára.

Hayes első körben 35 dollárt (nagyjából 13 ezer forint) kért kutyánként, és összesen hetet vitt magával egyszerre. Késő este pedig négyet sétáltatott meg kutyánként 90 dollárért (nagyjából 32 ezer forintért).

Ez 600 dollárt (216 ezer forint) hozott neki egy nap alatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!