Telitalálat volt a lottón, új vagyonosa van Magyarországnak - több mint 300 milliót nyert

Vágólapra másolva!
Telitalálatot ért el egy szerencsés játékos a skandináv lottó legutóbbi sorsolásán.
Vágólapra másolva!

Telitalálatos volt a skandináv lottón a szeptember 18-án, a 38. héten megtartott sorsoláson. Az állami lottótársaság, a Szerencsejáték Zrt. honlapján tájékoztatta a közönséget a számsorsolás eredményéről. Eszerint a sorsoláson a következő számokkal lehetett nyerni:

  • az első számsorsoláson kihúzott számok: 1, 6, 11, 17, 28, 29, 31
  • a második számsorsoláson kihúzott számok: 2, 3, 4, 15, 18, 23, 32.

A tájékoztatás szerint négy találatot meglehetősen sok játékos, pontosabban szelvény ért el: több mint 37 ezer ezek száma. De több mint 2 ezer, öt találatot elért szelvény is született a sorsoláson.

A szenzációt azonban az jelenti, hogy ezúttal volt telitalálat is a skandináv lottón. A vállalat tájékoztatása szerint 1 db telitalálatos nyertes van, aki 7 találatát a gépi számsorsoláson érte el.

Nyereménye hatalmas összeg, pontosan 307.359.920 Forint.

Tételesen a Szerencsejáték Zrt. által közölt bontás a sorsolás eredményéről:

TalálatDarabszámNyeremény

7

1

307.359.920 Ft

6

49

373.995 Ft

5

2.343

7.820 Ft

4

37.580

2.525 Ft

A következő héten várható nyereményösszeg (egy nyertes esetén): 66 millió Forint.

A nagy összegű telitalálatos nyeremények alighanem sokakat késztetnek arra, hogy próbára tegyék szerencséjüket. A Szerencsejáték Zrt. által szervezett lottójátékok között még mindig az ötös lottó a legnépszerűbb, melynek ezen a héten gigantikus összeg a telitalálatért kifizetett nyereménye: 5,5 milliárd forinthoz juthat hozzá az, akinek megjátszott öt számát kisorsolják.

Az állami vállalat ugyanakkor más lehetőségeket is kínál azoknak, akik játékként tekintenek arra, hogy időként próbát tegyenek valamelyik szerencsejátékukon. Miként megírtuk, a Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint a magyarok számára álomotthonnak számít az a lakás, amelyet a szeptember 9-én indított Játékoskártya kampány fődíjaként egy szerencsés játékoskártya birtokos megnyerhet. Az ingatlan értéke mintegy 110 millió forint.

Augusztus elején pedig tájékoztatásuk alapján arról számoltunk be, hogy a vállalat minden idők legnagyobb nyerési esélyű sorsjegyét bocsátotta ki: a Sorsjegymánia a jelenleg elérhető sorsjegykínálatból a legnagyobb főnyereménnyel rendelkezik, 250 millió forinttal és a legtöbb, összesen 16 játékkal. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!