Legendás óriásszendvicset kínál újra a McDonald's

Vágólapra másolva!
A McDonald's várhatóan még idén bevezeti kínálatába a zászlóshajó-terméküknek számító Big Mac baromfihúsos változatát az amerikai piacon. A csirkés Big Mac korábban korlátozottan elérhető volt néhány éttermükben, kérdés, hogy most mely piacokon árulhatják újra.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca egyik legfontosabb termékének, az állandó étlapi kínálatban szereplő Big Mac szendvicsnek a csirkés változatát készül bevezetni legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban. A Quartz szerint a McDonald's nem a dupla marhahússzelettel készülő Big Mac-hez hasonlító szendvicset dob piacra, hanem pontosan olyat, mint a Big Mac, csak a hússzeletek baromfiból készülnek majd.

mcdonald's, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Allef Vinicius / Unsplash

Az új nagy szendvics bevezetéséről akkor kaptak szárnyra a híresztelések, amikor a vállalat vezérigazgatója, Chris Kempczinski az előkészítési folyamat részeként idén márciusban maga is megkóstolta a tervezett új szendvicset. 

Mindazonáltal lehetnek olyan amerikai vásárlók, akik számára a csirkés Big Mac nem jelent teljes újdonságot.

 A vállalat ugyanis 2022-ben már elérhetővé tette azt, igaz, csak korlátozott ideig, és csak a Miamiban működő éttermekben.

A nemzetközi piacokon ugyanakkor már egyszer siker aratott a baromfihúsos Big Mac. Különösen az Egyesült Királyságban és Ausztráliában keresték azt a vásárlók, olyannyira, hogy átmenetileg le is kellett venni az étlapról beszállítási nehézségek miatt.

Magyarországon 2022-ben jelent meg a Big Mac csirkehúsos változata.

A szendvics amerikai piacon való bevezetésének részletei egyelőre nem ismertek. A McDonald's ott ugyanis egy másik új nagy szendvicset, a Big Arch névre keresztelt hamburgert is piacra dobna, továbbá néhány nemzetközi piacon is bevezetné azt.

Az új szendvicsek – több más ajánlattal együtt – segíthetik a McDonald's-ot abban, hogy növelni tudja forgalmát. Vásárlóinak egy része ugyanis az általános inflációnál nagyobb mértékű áremelkedés miatt elfordult az éttermektől, miközben a McDonald's gazdaságra gyakorolt hatása igen jelentős.

A hírhez kapcsolódó érdekesség, hogy a McDonald's nemrég épp a Big Mac kapcsán vesztett védjegyoltalmi vitát az EU-ban. Mint megírtuk, a McDonald's alul maradt egy perben az Európai Unió Bíróságán, azaz az EU legfelsőbb igazságszolgáltatási szervén. A per a cég Big Mac nevű termékének baromfihúsból készült változata körül forgott. A döntés értelmében a McDonald's nem élvez erre a szendvicsváltozatra védjegyoltalmat az EU 27 tagállamában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!