Indonéziában kapták el a milliárdos csalásért körözött youtubert

Vágólapra másolva!
Indonéziában fogták el a milliárdos csalással vádolt youtubert, aki elszökött a hatóságok elől. Sokáig egy kis szigeten bujkált. Útlevéligényeléskor figyeltek fel a nőre.
Vágólapra másolva!

A 32 éves thaiföldi youtubert, Natthamon Khongchakot csalással vádolják. A Nutty néven is ismert nő devizakereskedőnek adta ki magát és sok embert átvert.

Amikor a piramisjáték összedőlt, a nő Kuala Lumpurba menekült titkárával, Nichapat Ratananukrommal, majd hajóval egy távoli indonéz szigetre utazott. Később az édesanyja is csatlakozott hozzá. Október elején Khongchak állítólag indonéz útlevelet kért - amely lehetővé tette volna számára a nemzetközi utazást, de

 a bevándorlási tisztviselőknek gyanús lett a nő akcentusa.

Állítólag arra kérték, hogy énekelje el a nemzeti himnuszt és mondja el az ország alkotmányát, de nem sikerült neki. A rendőrök szerint a kihallgatás során a nő megtört, és elismerte, hogy illegálisan lépett be az országba. A thaiföldi tisztviselőkkel folytatott egyeztetés során kiderült, hogy milliós nagyságrendű befektetési csalás miatt körözik a nőt. A rendőrségi szóvivő elmondta: 

A gyanúsítottat letartóztatták egy több mint kétmilliárd baht-os (21 milliárd forint) kárt okozó tőzsdei csalás miatt 

- írja a The Sun.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Naomi Campbell mindenkit átvert, és elköltötte a rászorulók pénzét. 

Cikket közöltünk egy Magyarországon terjedő csalásról is, a rendőrség nevében küldenek hamis üzenetek a csalók. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy mi alapján lehet kiszűrni, hogy ezek az üzenetek nem valódiak.

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, nem csak a rendőrséggel élnek vissza a csalók, hanem Müller Cecília nevével is. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) felhívja a lakosság figyelmét, hogy az országos tisztifőorvos nevének visszaélésével több címzett kapott hamisított és rossz szándékú levelet.

Októberben arról is írtunk, hogy egy évvel ezelőtt alakult meg a rendőrségen a 300 fős kibernyomozói szervezeti egység, amelynek célja az online térben elkövetett jogsértések felderítése és a bűncselekményekből származó vagyonelemek visszaszerzése. Magyarországon először csaptak le aktívan tevékenykedő nigériai csalókra. Volt olyan áldozat, akitől több mint 70 millió forintot csaltak ki.

Megírtuk, hogy börtönbe került a tulajdonos, aki saját ékszerboltjában rendezett színlelt rablást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!