A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Linkajánló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Folyóiratok

Nature
A világ egyik patinás, magas impakt faktorú vezető tudományos folyóirata. E hetilap gyakran első megjelenési helye alapvető megállapításoknak, felfedezéseknek.

Nature Neuroscience
A Nature mindössze néhány éves múltra visszatekintő, havonta megjelenő "unokája", mely az idegtudományok legújabb, nagyobb horderejű eredményeiről ad számot.

Science
A Nature mellett a másik magas impaktú, vezető tudományos hetilap.

Trends in Neurosciences
Az idegtudományok különböző területein az újabb ismereteket, eredményeket összegző közlemények egyik folyóirata, melyet haszonnal olvashatnak kutatók, diákok, tanárok egyaránt.

Trends in Cognitive Sciences
Fontos interdiszciplináris folyóirat, mely a pszichológia, fiziológia, mesterséges intelligencia, nyelvtudomány, antropológia, filozófia és az idegtudományok területén közöl átfogó tanulmányokat, melyek a szakemberek mellett a kognitív tudományokkal ismerkedni vágyók érdeklődésére is számot tarthatnak.

Journal of Neuroscience
A Society for Neuroscience hivatalos folyóirata, az idegrendszeri kutatások széles spektrumát öleli fel. On-line változatában a közlésre elfogadott kéziratok már a nyomtatott verzió megjelenése előtt megtekinthetők.

Journal of Comparative Neurology
Az egyik legnagyobb múltú idegtudományi folyóirat, mely korábban főleg az idegrendszer felépítésének, szerkezetének összehasonlító kutatásával kapcsolatos munkáknak adott teret. Újabban a molekuláris biológia, a fiziológia és a farmakológia agykutatással kapcsolatos eredményeit is megismerhetik az olvasók - elsősorban a kutatás iránt érdeklődők - e folyóirat segítségével, melynek nyomtatott és on-line formája is van.

Neuron
Az idegtudományok legkülönbözőbb területeiről közöl általános érdeklődésre számot tartó, kifejezetten új ismereteket bemutató eredményeket.

Brain Research
Az agykutatás néhány kiemelt területének (molekuláris agykutatás, az idegrendszer fejlődése, kognitív agykutatás, módszerek az agykutatásban, valamint átfogó ismeretek az agykutatás terén) új kísérleti eredményeiről számot adó folyóirat.

European Journal of Neuroscience
Korábban az Európai Idegtudományi Társaság, jelenleg az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetségének multidiszciplináris folyóirata, egyre növekvő impakttal, mely kísérletes és elméleti cikkeket egyaránt közöl a témák széles skáláján, az idegsejttől az idegrendszerig, a molekuláris idegtudománytól a kognitív idegtudományig.

Magyar Tudomány
A hazai tudományos kutatók legjobbjainak írásai mellett általában a magyar tudományos közéletről is érdekes írások találhatók e lapban.

Egyéb linkek

BioMedNet
Mint neve is mutatja, a biológia és az orvostudomány aktualitásaival foglalkozó, ingyenes website, melyen időről időre díjmentesen hozzáférhetők a tudományterület fontos folyóiratai is. On-line tudósít nemzetközi orvosi, orvosbiológiai kongresszusokról.

Neuroscion
On-line tudományos újságok

PubMed
orvostudományi kereső

Wiley Anatomy Website

A kutatás mellett az oktatásban is érdekelt szakemberek (anatómusok, sejtbiológusok, neurobiológusok, egyed- és törzsfejlődéssel foglalkozó kutatók) mellett az anatómiai és különböző morfológiai diszciplínák iránt érdeklődő diákoknak hasznos site.

MTA
A Magyar Tudományos Akadémia, illetve az Akadémiai Kiadó gondozásában rendszeresen vagy alkalmanként, magyar vagy angol nyelven megjelenő folyóiratok, sorozatok, és egyéb kiadványok között segít eligazodni, azon túlmenően, hogy az MTA szervezeti és működési "kulisszatitkairól" is jó tájékoztatást ad.

Medicina Könyvkiadó Rt.
Döntően az orvostudományok hazai és külföldi szakembereinek könyveit jelenteti meg, melyek nagyrészt az orvosképzésben, orvostovábbképzésben, illetve egészségügyi szakalkalmazottak által használt tankönyvek, szakkönyvek. Jelentősek ismeretterjesztő, egészséges életmódra nevelő, valamint egyes betegségekről közérthető ismereteket nyújtó kiadványai is.

Typotex Elektronikus Kiadó
Magyar szerzők tudományos munkáinak a közlésével foglalkozik a természet-és társadalomtudományok területén, illetve magyarra fordított tudományos "bestsellerek" kiadását is végzi a matematika, fizika, tudománytörténet, pszichológia fő tématerületein.

Magyar Könyvklub Rt.

A virtuális könyváruházat a Saxum Rt. üzemelteti. Több mint 1000 kiadó kiadványai találhatjuk meg ezen a honlapon, melynek igen gazdag a tudományos és szakkönyv, ismeretterjesztő és tankönyv ajánlata is. Olyan kiváló sorozat kötetei lelhetők fel e helyütt, mint a Világ-Egyetem sorozat (a Kulturtrade, illetve a Vince Kiadó gondozásában). E sorozat szerzői világhírű tudósok, a tudományos gondolkodás és a tudományos ismeretterjesztés mesterei. Szentágothai János halála előtt a következő szavakkal indította útjára e sorozatot: A nagysikerű sorozat bepillantást nyújt a bennünket körülvevő világba, s mindenki egyetemének "tankönyveiként" adja közre a modern tudományok legújabb eredményeit, s az általuk sugallt korszerű világképet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!