Marad a kellemetlen hideg a hosszú hétvégén - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hónap közepéig marad az átlagosnál több fokkal hűvösebb időjárás. A légszennyezettség a változékonyság következtében továbbra is minimális. Jól felöltözve érdemes kimenni a szabadba, az időnként előbukkanó nap minden szempontból kedvező hatással van. Sportolással, kikapcsolódással ajánlott formába lendülni.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika jelentése szerint szombaton kettős fronti hatás érvényesül. Vasárnap frontmentes idő várható, míg hétfőn egy hidegfront érkezik.

Szombaton változóan, északon és keleten gyakran erősen felhős lesz az ég, és elsősorban ott fordul elő hószállingózás, futó zápor, hózápor. Egy-két fokkal melegszik az idő, de a hőmérséklet továbbra is elmarad az ilyenkor megszokottól. A légszennyezettség minimális, a nagyvárosokban is bátran lehet órákig sétálni. Két-három hét késéssel a mogyoró az ország nagy részén virágzik, egyre több pollenje van jelen a levegőben.

Vasárnap derült és felhősebb időszakok váltakoznak. A több-kevesebb napsütés jó hatással van a közérzetre, erősíti az immunrendszert, valamint a D-vitamin felvételben is segít.

Hétfőn a hideg reggelen öltözzünk fel jól, a korán kelőknek igazi téli ruházatra van szükségük, és csak a délelőtti napos időszakokban indokolt a tavasziasabb, lengébb öltözet viselése. Késő délután már záporokkal, hózáporokkal, északon estefelé kisebb havazással lehet kalkulálni. A hazai sípályákon szinten mindenütt alkalmas a hó a sportolásra, érdemes ellátogatni valamelyik hazai sícentrumba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!