A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Szélvihar tombolt Észak-Európában

ítéletidő, vihar, időjárás, skandinávia, svédország, dánia
Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, ketten eltűntek, és tízezrek maradtak elektromos áram nélkül hétfőre virradóra Észak-Európában a heves szélvihar miatt. Norvégia déli részén húsz méteres hullámok voltak. A veszélyes széllökések miatt le kellett zárni Svédország és Dánia közötti hidat.
Vágólapra másolva!

Öten sérültek meg a járművekre hulló fáktól Lengyelországban. Mintegy kétszázezer ember maradt áram nélkül Pomorskie vajdaságban, az északkeleti Podlasie vajdaságban százezren, Pomerániában 35 ezren maradtak áramellátás nélkül.

Norvégia déli részén a mentőakalulatok újraindították a kutatást egy tévéstáb után, amelyet egy tengerparti hullám sodort el. A régióban 20 méteres hullámok is voltak. Svédországban és Dániában sok ezer háztartás maradt áram nélkül vasárnap. Svédország délnyugati részében okozott eddig hatalmas károkat a vihar, és akadályozza a forgalmat is. Mintegy 12 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Forrás: AFP
Csak a szélnek nekifeszülve lehetett közlekedni vasárnap az Aelvsborg-híd mellett Gothenburgban, Svédország nyugati partvidékén

A Svédország és Dánia közötti hidat le kellett zárni. Az erős szél miatt számos helyen szünetelt a kompforgalom Dánia, Svédország, Norvégia és Németország között is. A svéd meteorológiai intézet a legmagasabb szintű, hármas riasztást, a dániai pedig kettes figyelmeztetést adott ki. Koppenhágában felhívták a lakosság figyelmét arra is, hogy az ország északi partvidékén rohamos tempóban emelkedik a vízszint - a figyelmeztetés szerint a tengervíz szintje 120-150 centiméterrel lesz magasabb az átlagosnál.

Észtországban 6,5 ezer épületben nincs villany, az országban 440 elektromos alállomás vált működésképtelenné. A térségben helyenként óránként száz kilométeres sebességű széllökéseket mértek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!