A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Hószállingózás és némi napsütés kedden

Vágólapra másolva!
Többórás napsütés és hószállingózás egyaránt várható kedden. Egy mediterrán ciklon hozta a havazást Magyarországra, de utána már szárazabb és a hétfőihez hasonlóan hideg levegő áramlik Magyarország fölé.
Vágólapra másolva!

Kedd hajnalra csak a déli határvidéken várható váltakozó intenzitású havazás a hétfő délutáni-esti hóesés után.. Kora reggelre 0, -4 fokig csökken a hőmérséklet.

Napközben a Dunántúlon több órára kisüt a nap, másutt vékonyodik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig borult marad az ég, és ott eleinte jelentéktelen hószállingózás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +3 fok között várható.

Többnyire a hidegfrontokkal együtt járó tünetekre kell számítani: fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, erősödhetnek a reumatikus betegségben szenvedők panaszai. A reakcióidő hosszabb a megszokottnál. Budapesten kedden a nitrogén-dioxid koncentrációja néhány órára elérheti, a szálló por napi átlaga helyenként megközelítheti az egészségügyi határértéket.

Ilyen az idő Európában

A Kárpát-medence időjárását kedd estig egy mediterrán ciklon alakítja, amelynek hátoldalán kedden már szárazabb, de változatlanul hideg levegő érkezik az ország fölé. E ciklon miatt változékony, az idő a Földközi-tenger középső és keleti medencéjében, sokfelé esik az eső, de a Balkán-félsziget északi vidékein, valamint a Kárpátok környékén havazás a jellemző. Csendesebb, naposabb idő csupán a Pireneusi-félszigeten van, oda ugyanis az Atlanti-óceán felől egy anticiklon nyúlik be.

A hőmérséklet csúcsértéke Európa nagy részén 1, 9 fok között változik, ennél hidegebb csak a Skandináv-félsziget északi részén és az Urál előterében van napközben is fagypont alatti hőmérséklettel. Ezzel szemben a mediterrán területeken a délutáni órákra 10, 15 fokig melegszik fel a levegő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!