Kora tavaszi napsütés kedden

Vágólapra másolva!
Mindenütt megszűnik a hidegfront hatása. Most országszerte melegebb időt hoz egy anticiklon. A derült, nyugodt idő nagyjából szerda estig marad, és tovább enyhülnek az éjszakai fagyok.
Vágólapra másolva!

Kedden derült, napos, száraz időre lehet számítani az éjszaka képződött ködfoltok megszűnése után. A csúcshőmérséklet 5 Celsius-fok körül alakul, Zalaegerszeg környékén lesz a legmelegebb. Késő este 0, -5 fok várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.

Mindez egy, a Kárpát-medence fölé húzódó anticiklon leszálló légmozgásainak köszönhető. Napközben mindenütt megszűnik a hidegfront hatása, vagyis a fejfájás, a migrén, a szédülés és a hosszabb reflexidő.

Szerdán szintén derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Ugyan éjszaka és hajnalban -3, -12 fok lesz a hőmérséklet legalacsonyabb értéke, a legmagasabb nappali hőmérséklet már 2, 10 fok között alakul (az egyre melegedő időjárásról itt olvashat részletesebben).

Mérsékelt marad a változó irányú szél. Veszélyes időjárási jelenségekre sem kedden, sem szerdán nem kell számítani, nincs érvényben figyelmeztető előrejelzés vagy riasztás.

Már 20 fok is van a Földközi-tenger mentén

Nem változik Európa időjárása: egy-egy anticiklon helyezkedik el a Kelet-európai-síkságon és Nyugat-Európa felett. Területükön napos, száraz idő a jellemző. Európa északi felén ugyanakkor többközéppontú ciklon található. Hatására nyugati, északnyugati áramlással egymás után érkeznek az időjárási frontok a szárazföld középső része fölé, gyakran felhős, csapadékos, de viszonylag enyhe időt okozva.

A hőmérséklet csúcsértéke nagyjából a Helsinki-Minszk-Odessza vonaltól keletre, északkeletre továbbra is fagypont alatt alakul. Nyugat, délnyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a mediterrán tájakon a délutáni órákra 12, 20 fokig melegszik fel a levegő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről