Kitart szombatig a meleg

Vágólapra másolva!
Napos, száraz idő lesz a ködfoltok feloszlása után. Csak az erős déli szél lehet zavaró az Alföldön. Többnyire száraz, kissé melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. 
Vágólapra másolva!

Csütörtökön délelőtt több helyen van még sűrű köd az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld északi részén. A látástávolság pár száz méter. Délig fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

Miután feloszlanak a ködfoltok, túlnyomóan napos, száraz idő várható. A Kisalföldön időnként erős lesz a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Kora délutánra 19, 24 Celsius-fokig melegszik a levegő; Pécs és Szeged környékén lesz a legmelegebb. Késő este 12, 17 fok közötti hőmérsékletekre kell számítani.

A nyugodt időjárást az biztosítja, hogy a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, kissé melegebb levegő érkezik a nyugat-európai ciklon előoldalán. Fronthatás nincs. A nagy hőingás miatt érdemes rétegesen, melegebben öltözködni reggel és este.

Pénteken több órára kisüt a nap a változó, többnyire fátyolfelhőzet mellett. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül az északnyugati, majd a délnyugatira forduló szél. Hajnalban ismét köd képződik foltokban. Hajnalban, kora reggel 7, 12 fok lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul. Szombaton is hasonló meleg lesz: 21, 26 fokos csúcshőmérséklet valószínű.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!