Csökkenő hozam a fővárosi irodapiacon

Vágólapra másolva!
Az első negyedévben 35 ezer négyzetméternyi irodát adtak bérbe Budapesten, ami egyharmaddal kevesebb, mint a múlt év utolsó negyedében bérbe adott felület, és 37 százalékkal kisebb a tavalyi első negyedévben regisztrált adatnál - áll a CB Richard Ellis ingatlanpiaci gyorsjelentésében.
Vágólapra másolva!

A jelentés szerint az idei első negyedévben 58 ezer négyzetméter "A" kategóriás új iroda került piacra, ami viszont két és félszer több az egy évvel ezelőttinél. Az év végére 150 ezer négyzetméter új iroda készül még el a fővárosban.

Az irodák kihasználatlansági rátája 13,15 százalék volt március végén a CB Richard Ellis mérése szerint, ami körülbelül 1,5 százalékpontos emelkedés a múlt év végéhez képest. Más elemzők ennél alacsonyabbra teszik ezt a mutatót, és egész évben jó bérbeadási feltételekre számítanak.

A bérleti díjak az idén kismértékben csökkentek. Amíg a múlt év végén 13 euró volt - havonta és négyzetméterenként - az első osztályú irodák átlagos bérleti díja, addig március végére ez 10 centtel csökkent.

A jelentés szerint az "A" kategóriás irodák hozama 6,5 százalékra mérséklődött idén. Az idei első negyedévben 80 ezer négyzetméternyi irodaház cserélt gazdát Budapesten. Az intézményi befektetők közel 150 millió eurót fizettek szerzeményeikért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről