Új irodaház épül Debrecenben

Vágólapra másolva!
A Debreceni Egyetem (DE) agrár-innovációs parkjának első beruházásaként irodaházat épít a T-Systems magyar leányvállalata, az IT Services Hungary; a négymilliárdos beruházás alapkövét csütörtökön helyezték el Debrecenben.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos polgármester szerint a beruházás igazolja a város és az egyetem elképzeléseit, miszerint Debrecen gazdaságának jövője a magas hozzáadott értéket képviselő iparágak és szolgáltatások letelepítése a térségben.

A jelenleg háromszáz munkahelyet teremtő IT Services hosszabb távon körülbelül ezer embernek ad majd munkát Debrecenben - tette hozzá.

Ilosvai Péter bejelentette: az új irodaházat egy év múlva adják át, s a jelenlegi - bérleményben dolgozó - 300-as dolgozói létszámot még az idén több mint 500-ra növelik.

Szűcs Gyula, a kivitelező Hunép Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte: a beruházás során csaknem 15 ezer négyzetméter A-kategóriás irodaházat építenek.

Nagy János prorektor, a DE agrár- és műszaki tudományok centrumának elnöke elmondta , hogy az M35 autópálya közelében lévő ipari parkban még 25 hektár áll rendelkezésre. Reményét fejezte ki, hogy az első beruházást hamarosan újabbak követik.

A T-Systems az üzleti felhasználók számára nyújt kombinált ICT (informatikai és kommunikációtechnikai) szolgáltatásokat. Az IT Services Hungary Kft. a T-Systems 100 százalékos tulajdonú leányvállalata. A cég a budapesti központ mellett 2007-ben nyitotta meg debreceni irodáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről