Elkezdték a Neo Center építését

Vágólapra másolva!
Újabb bevásárlóközpont épül a fővárosban. A Határ úti közlekedési csomópontnál épülő Neo Centert irodaterülettel és egy 5000 négyzetméteres sportközponttal toldották meg egy "átlagos" plázához lképest. A mintegy 15 milliárd forintból megépülő bevásárló- és irodaközpont várhatóan 2010 tavaszán nyitja meg kapuit.
Vágólapra másolva!

A NEO Center beruházója a londoni székhelyű Chayton Capital LLP befektetési alapkezelő és tanácsadó vállalat. A fejlesztő pedig az a Whitestone Investment Consulting Ltd., amely az utóbbi időben igen élénknek mutatkozik a kereskedelmi- és irodaközpontok építésében, hiszen alig néhány hete tették le Budaörsön a Solaris City névre keresztelt beruházás alapkövét, máris egy újabb komplexum építésébe kezdtek.

A NEO Center üzlethelyiségeinek értékesítésével megbízott Cushman & Wakefield partnere, Szabó Viktória szerint a 40 000 négyzetméteres komplexum méretét és koncepcióját tekintve is eltér a hagyományos értelemben vett bevásárlóközpontoktól. Mintegy 15 000 négyzetméternyi a nettó bérbe adható üzletterület. A bevásárlóközpont három szintjén nemzetközi divat-, elektronikai- és kozmetikai cégek kínálják majd termékeiket, és egy szupermarketet is kialakítanak az épületben. Tárgyalásokat folytatnak egy jelentősebb elektronikai kereskedőcéggel, valamint egy játékforgalmazóval is.

A helyi fogyasztókat veszik célba

Szabó Viktória elmondta, hogy a NEO Center elsősorban a lokális vásárlói bázisra alapoz, a közvetlen vonzáskörzetben élőket célozza meg, az itteni vásárlóréteg sajátosságait vették figyelembe a központ pozícionálásánál is. Éppen a lokális jelleg miatt erős szolgáltatói bázis kialakítására törekszenek: gyógyszertár, ügyfélszolgálati irodák, bankfiókok, optikai üzlet, tisztítószalon is helyet kap itt. A bérleti díjak a bérlemény méretétől, a bérlet időtartamától és az üzlethelyiség elhelyezkedésétől függően négyzetméterenként havi 12 és 50 euró között változnak.

A megszokott kereskedelmi üzletek és kávézók mellett helyet kap a NEO Centerben egy 5 000 négyzetméteres sport- és szabadidőrészleg, ahol három szinten fedett és szabadtéri futball- és kosárpálya, fitnesz központ, bár, étterem és tetőterasz és játszótér is várja majd a látogatókat. A sportközpont megléte miatt az átlagosnál több ilyen tevékkenységehez kapcsolódó üzlet várható a bevásárlóközpontban.

Konthur Adrienne, az irodák bérbeadásával megbízott másik ingatlan-tanácsadó, a CB Richard Ellis ügyvezető igazgatója szerint az épület földrajzi előnye, hogy a reptér és a belváros közt helyezkedik el, valamint hogy metróval és gépjárművel egyaránt megközelíthető.

A beruházó és a fejlesztő is aktív a régióban

A beruházó a londoni székhelyű Chayton Capital LLP befektetési alapkezelő és tanácsadó vállalat, mely főként Közép-Kelet-Európa ingatlanfejlesztői piacán aktív. A Chayton Capital által kezelt Chayton Duna Fund nevű alap összesen 115 millió eurót kezel, melyből magyarországi, romániai és bulgáriai beruházások valósulnak meg a következő években.

A NEO Center fejlesztője a Whitestone Investment Consulting Ltd. Az ingatlanbefektetési tanácsadás és az ingatlanfejlesztés terén tevékenykedő vállalat korábban IRES néven működött és olyan beruházásokat valósított meg Budapesten, mint például az West Gate Bussines Park, a Pharmapark, illetve olyan tranzakciókat bonyolított, mint az East West Irodaház és az Óbuda Gate irodaházak eladása. A Whitestone vezetői 2000 óta dolgoznak együtt, a cég 2006 óta működik a mostani tulajdonosi struktúrában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről