Újbudának kell a Tétényi úti központ

Vágólapra másolva!
Megvenne a XI. kerület a fővárostól egy olyan ingatlant, amelyet az épp elcserélni készül. A polgármester szerint a négyes metró miatt aktuális a környék rendbetétele.
Vágólapra másolva!

Az újbudai önkormányzat - élve elővásárlási jogával - megvenné a Tétényi út és az Etele út sarkán elhelyezkedő, mintegy kilencezer négyzetméteres ingatlant a fővárostól.

A XI. kerületi önkormányzat tájékoztatta erről az MTI-t, hozzátéve: a Fővárosi Önkormányzat június 26-án döntött úgy, hogy csereügyletként felajánlja egy magántársaságnak (Estivo Kft.) a területet. Molnár Gyula (MSZP) polgármester viszont azt szeretné, ha 552 millió forintért az újbudai önkormányzat tulajdonába kerülne az ingatlan, amelyen a Tétényi úti bevásárlóközpont is áll.

Újbuda még akkor is igényt tart a telekre, ha az már a cég tulajdonát képezi - ebben az esetben még plusz tíz százalékot hajlandó ráígérni a Fővárosi Önkormányzatnak tett ajánlatára - áll a közleményben.

Az újbudai önkormányzatnak az a szándéka, hogy a 4-es metró forgalomba helyezésének időpontjára mind a Bikás park területe, mind a metrómegálló környezete a kerület és az ott élők számára is rendezett, végleges állapotba kerüljön.

Az MTI úgy értesült, hogy Molnár Gyula csütörtökön levelet küldött Demszky Gábor főpolgármesternek, tárgyalásokat kezdeményezve az érintett ingatlanról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!