Egy civil halott, 14 sérült Irakban

Vágólapra másolva!
A Vöröskereszt jelentése szerint az amerikai támadásban meghalt egy civil és tizennégyen megsebesültek. Az iraki jelentések szerint a Bagdadtól délre fekvő al-Dora térségében ért találat polgári létesítményeket.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

A Vöröskereszt megerősítette azt az iraki információt, hogy egy ember meghalt és tizennégyen megsebesültek az amerikai támadásban. Az iraki tájékoztatási miniszter korábban azt közölte, hogy a Szaddám Huszein és más iraki vezető politikusok megölésére indított amerikai rakétatámadás civil célpontokat is eltalált - írta a BBC. Udaj al-Taj, az iraki tájékoztatási miniszter jelentette, hogy az iraki-jordániai határ közelében fekvő Rotba település vámhivatalának épületére mért légicsapásban "halt mártírhalált" az említett áldozat, illetve sebesültek meg társai. Az iraki miniszter elmondta azt is, hogy légicsapás érte az iraki televízió egyik, Bagdadtól száz kilométerre nyugatra fekvő - és a támadás idején - üresen álló épületét is. Az iraki főváros melletti Dorában pedig szintén polgári célpontokat" bombázott az amerikai légierő.

Ez már nem az első alkalom, hogy polgári áldozatokat követelnek az amerikai hadsereg iraki támadásai. Hasonló eset történt az Öböl-háború idején is, amikor az amerikai hadsereg tévedésből lerombolt egy civileket ellátó kórházat Irakban. Akkor több mint 300 civil életét követelte a téves támadás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről