Amerikának nyolc célja van a háborúval

Vágólapra másolva!
A szövetséges erők nyolc dolgot szeretnének elérni az Irak elleni háborúval. A célok közül az első és legfontosabb Szaddám Huszein iraki elnök rendszerének megdöntése - mondta péntek este Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

Az Irak elleni háborúnak összesen nyolc célja van. A legfonotsabb véget vetni Szaddám Huszein rendszerének, méghozzá úgy, hogy olyan erővel támadunk, amely egyértelműen jelzi az irakiaknak: neki és rendszerének vége - mondta Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter.

Megtalálni, elkülöníteni és végül felszámolni az iraki tömegpusztító fegyvereket. Felkutatni és elfogni azokat a terroristákat, akik Irakban találtak menedéket. Összegyűjteni mindazokat az információkat, amelyeket a különböző terrorista hálózatokról Irakban találni - sorolta a további célokat Rumsfeld.

Térkép a támadásokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

Összegyűjteni minden feltalálható információt a tömegpusztító fegyverek nemzetközi csempészhálózatairól. Véget vetni az Irakot sújtó nemzetközi szankcióknak és azonnal humanitárius segélyt, élelmiszereket és gyógyszereket adni a menekülteknek, illetve annak a rengeteg irakinak, akiknek erre szüksége van. Garantálni az olajmezők és az olajkészletek biztonságát: ezek az iraki nép tulajdonai és szükségük is lesz rá, hogy a kormányzat több tucat éven át tartó hanyagsága után fejleszthessék országukat.

Végül segíteni az iraki népnek a népképviseleti kormány létrehozásához vezető gyors átmenet feltételeinek megteremtésében: ez a kormány nem jelenthet majd veszélyt Irak szomszédaira és biztosítani fogja az ország területi integritását - mondta az amerikai miniszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!