Ausztria nem utasítja ki az iraki diplomatákat

Vágólapra másolva!
Ausztria nem utasítja ki az amerikai kérés ellenére sem az iraki diplomatákat. Korábban Franciaország is megtagadta George W. Bush amerikai elnök kérését. Románia ugyanakkor bezáratja a bukaresti iraki nagykövetséget. A magyar kormány még nem döntött.
Vágólapra másolva!

Ausztria elutasította az iraki diplomaták tevékenységének beszüntetésére irányuló amerikai kérést. Martin Weiss, az osztrák külügyminisztérium szóvivője pénteken közölte az APA hírügynökséggel, hogy ilyen kérésnek Bécs csak akkor tehetne eleget, ha az iraki diplomaták megsértenék a diplomáciai szabályokat.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlTérkép a támadásokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Weiss közölte, hogy "Ausztria tartja magát a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményhez, és nincs oka arra, hogy eltérjen ettől a magatartástól".

Franciaország már visszautasította az iraki diplomaták kiutasítására vonatkozó amerikai követelést. Igor Ivanov orosz külügyminiszter pedig azt mondta, hogy hazája el fogja utasítani az iraki diplomaták kiutasítását, amennyiben az Egyesült Államok azt hivatalos formában kérné.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről