Tömegek hagyják el Irakot

Vágólapra másolva!
Több, mint 500 ezer, többségében Észak-Irakban élő ember hagyta el otthonát a háború kezdete óta. Az ENSZ szerint körülbelül 300-450 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát a bombázások miatt, ők most is az országban tartózkodnak.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlTérkép a támadásokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html',%20500,%20620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Az otthonukat a robbantások miatt elhagyni kényszerültek az ENSZ szerint Kirkukból, Erbilből, Dahukból jöttek el, és a kurdok lakta északi területek felé tartanak.

Az ENSZ szakértői szerint 90 százalékuk menedéket talált különböző rokonoknál, így a helyzet nem kíván azonnali nemzetközi beavatkozást.

A török határ mellett Dahuk a jelentések szerint szinte elnéptelenedett, mivel az ott lakók 85 százaléka elmenekült. Egyelőre azonban nem lépték át a török határt.

A közép- és Dél-Irakban élők azonban nem tudnak felmenni északra, mivel a határ március 19-e óta zárva van. A rossz időjárási körülmények miatt a segélyszervezetek munkatársai nem tudnak sátrakat felállítani a menekülteknek a térségben írta a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről