Hadifoglyok kivégzésével vádolja az USA Irakot

Vágólapra másolva!
A Pentagon egyik magas rangú tábornoka azzal vádolta az irakiakat, hogy amerikai hadifoglyokat végeztek ki.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

Az USA szerint Irak hadifoglyokat végzett ki. Ezt Peter Pace tábornok, az amerikai egyesített vezérkar elnökhelyettese jelentette be a CNN egyik élő beszélgetős műsorában szerdán.

A kérdésről részletekbe nem bonyolódó tábornok feltehetően arra a vasárnapi jelentésre utalt, amely arról számolt be, hogy hét, magát feladni kívánó amerikai tengerészgyalogost lelőttek az iraki egységek.

Az iraki televízió vasárnap öt elfogott amerikai katonát, illetve legalább öt amerikai holttestet mutatott be. A holttesteken a CNN szerint látszott, hogy homlokon lőtték őket.

Irak-oldal/irak/index.htmlTérkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Térkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Irak több amerikait fogott már el. A vasárnap bemutatott négy férfin és egy nőn kívül a fogságukba esett annak a harci helikopternek a kétfős személyzete is, amelyet a Bagdadtól délre folyó összecsapások során lőttek le. Az iraki kormány azt közölte, hogy a nemzetközi előírások betartásával bánnak majd a hadifoglyokkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről