A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Véres tűzharcba keveredtek amerikai felderítők

Vágólapra másolva!
Felderítő úton lévő amerikai tengerészgyalogosok tűzharcba keveredtek a Bagdadtól 120 kilométerre lévő Divanija város közelében. Az amerikaiak közel 90 iraki katonával végeztek, 44-et pedig fogságba ejtettek.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Véres összecsapás zajlott amerikai tengerészgyalogosok és iraki katonák között Divanija közelében, Bagdadtól 120 kilométerre dél-keletre. Divanija közel van ahhoz az egyik útvonalhoz, amelyet a szövetségesek használnak a Bagdad felé zajló vonuláshoz.

Az amerikai tengerészgyalogosok felderítő úton jártak, amikor megerősített iraki állásokba ütköztek a város közelében. Az egyik szövetséges katona beszámolója szerint az irakiak az épületekből, különböző fedezékekből és utcán álló buszok mögül is lőttek rájuk. A tengerészgyalogosoknak a kilométerekkel távolabb lévő tüzérség segítséget nyújtott a harchoz. Az összecsapás közel nyolc órán keresztül tartott.

A szövetségesek 80-90 iraki katonát öltek meg, 44-et pedig fogságba ejtettek - jelentette a FoxNews amerikai hírtelevízió. Más források 75 iraki áldozatról számoltak be. Az elfogott irakiak között vannak, akik az elitegységnek számító Köztársasági Gárda tagjaként harcoltak. Az amerikai veszteségekről nem érkezett hír.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!