Hogyan válasszunk iskolai hátizsákot?

A Topgal a.s. székhelye
A Topgal a.s. székhelye
Fotó: www.topgal.hu
Vágólapra másolva!
Eljött az ősz és vele együtt sok gyermek számára az iskolakezdés ideje. Az egyik legfontosabb iskolai felszerelés, amelyet a szülőknek meg kell vásárolni az elsősöknek, az iskolai hátizsák. A megfelelő hátizsák kiválasztása kihívást jelenthet a szülők számára, különösen a választék ilyen széles skálája mellett, és amikor a hátizsák grafikai motívuma a gyermek számára kiemelkedően fontos.
Vágólapra másolva!

A választás során érdemes figyelembe venni az alábbi hat paramétert, amelyeknek a kisgyermekeknek szánt iskolai hátizsákoknak meg kell felelniük:

1. Ergonómiai és egészségügyi szempontok

Az iskolatáskának mindenekelőtt ergonómiailag úgy kell kialakítani, hogy támogassa a gyermek gerincének egészséges fejlődését. Olyan hátizsákokat keressen, amelyeknek anatómiailag formázott hátulja szorosan illeszkedik a gyermek hátához. Az ideális hátizsáknak állítható mellkaspánttal és legalább 4 cm széles, párnázott vállpántokkal is rendelkeznie kell.

A Topgal cseh iskolai hátizsákgyártó cég olyan hátizsákok széles választékát kínálja, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Hátizsákjaik arról ismertek, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az ergonómiára és a kényelemre, amit független tesztek is megerősítenek.

Iskolai hátizsák, Topgal BEBE 22001
Iskolai hátizsák, Topgal BEBE 22001
Fotó: www.topgal.hu 

2. A hátizsák súlya

A szakértői ajánlások szerint az első osztályosok iskolai hátizsákja nem nyomhat többet a gyermek súlyának 10-15%-ánál. Magának a hátizsáknak a lehető legkönnyebbnek kell lennie, egy elsős hátizsák maximális súlya 1200 gramm lehet. Bár ez a szabvány már nem érvényes, a Topgal hátizsákok még mindig megfelelnek ezeknek a feltételeknek, biztosítva, hogy a gyerekek ne legyenek túlterhelve, mivel már 0,8 kg-tól kínálnak aktatáskákat.

3. Biztonsági jellemzők

Sok szülő számára a biztonság a legfontosabb paraméter a kiválasztás során. A hátizsáknak fényvisszaverő funkciókkal kell rendelkeznie, hogy a gyermek gyenge fényviszonyok között is könnyen látható legyen. A Topgal márka túlteljesíti a fényvisszaverő anyagokra vonatkozó szabványokat, így maximális biztonságot nyújt gyermeke számára.

4. Tanúsítás és minőség

A hátizsák minősítése szintén fontos szempont. Azok a hátizsákok, amelyek független tesztelésen estek át, és olyan tanúsítványokat kaptak, mint például a Czech Quality, biztosítják, hogy a termék megfelel az alapvető biztonsági és egészségügyi követelményeknek. A Topgal büszke arra, hogy rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal, amely garancia a termékek minőségére és megbízhatóságára.

5. Tárolóhely

A rengeteg zseb és rekesz praktikus tulajdonság, amely megkönnyíti az iskolai felszerelések rendszerezését. A hátizsáknak külön zsebekkel kell rendelkeznie az apróságok, az uzsonnák és az italos palackok számára, valamint vízhatlan anyagból készült szilárd aljjal. A Topgal hátizsákokat a praktikusság és a funkcionalitás jegyében tervezték, amit nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is értékelni fognak.

6. Kialakítás és megjelenés

Ez a pont különösen fontos maguknak a hátizsákok tulajdonosainak, azaz az iskolásoknak. Olyan dizájnt válasszon, amely tetszik a gyereknek, és amelyet szívesen visel. A Topgal széles választékot kínál a dizájnból, amely minden iskolás gyermeknek tetszeni fog. Fontos, hogy a hátizsák megfeleljen minden biztonsági és egészségügyi követelménynek, ugyanakkor vonzó is legyen a gyermek számára.

Az iskolai hátizsák kiválasztása egy első osztályos gyermek számára fontos feladat, amelyet a szülőknek nem szabad alábecsülniük. A Topgal kiváló minőségű iskolai hátizsákokat kínál, amelyek megfelelnek mindezen követelményeknek, és a gyermekek számára is vonzóak. Hátizsákjaikkal biztos lehet benne, hogy gyermekének kényelmes és biztonságos lesz az iskolakezdés.

Ha további kérdése van, vagy segítségre van szüksége a kiválasztáshoz, forduljon bátran a Topgal ügyfélszolgálatához. Sikeres tanévet kívánunk Önnek és gyermekeinek!

(x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!