A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem kérdezhették Orbánt a szocialisták - parlamenti tudósítás

Események

parlament, országgyűlés, plenáris ülés, Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Bár Orbán Viktor kormányfő az ülés elején a teremben volt, később három MSZP-s képviselő is hiába próbált neki kérdést feltenni, Navracsics Tiborral kellett volna beérniük. A Fidesz-frakció hétfőn a kormánnyal is szembement, és támogatta azt az alkotmánymódosítást, amely rendeletalkotási jogot is biztosítana a médiahatóság elnökének. A kulturális államtitkár beharangozta Alföldi Róbert leváltását a Nemzeti Szníház éléről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül35 bejegyzés
13:05
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Szavazási dömping lesz hétfőn a parlamentben

Számos törvényjavaslatról, így az elmúlt hetekben többször kritizált új médiatörvény tervezetéről, a nők 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíjáról, illetve a kormányfő által is jegyzett, magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozatról szavaz hétfőn az országgyűlés. Idén a héten ülésezik utoljára a parlament, hértfőn, kedden és csütörtökön is lesz ülés, várhatóan az utolsó napon fogadják el a jövő évi költségvetést. A hétfői napirendről itt olvashat részletesen.

13:10
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Bent szavazás, kint tüntetés

Hétfőn lesz a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényjavaslat zárószavazása is. A jogszabáléy az 1986-os sajtótörvényt és az 1996-os a korábbi médiatörvényt váltja majd fel. A tervezetet az utóbbi hetekben szakmai szervezetek, illetve az ellenzéki pártok azért támadták, mert szerintük túlzottan erős jogköröket adna a kizárólag fideszes delegáltakból álló Médiatanácsnak. A testület járna el hatóságként a médiaszolgáltatók és az írott sajtó esetén is.

Az országos napilapokra és internetes portálokra a Médiatanács legfeljebb 25 millió, hetilapokra 10 millió forint bírságot szabhatna ki. A jelentős befolyással bíró médiaszolgáltatókat akár 200 millió forintos bírsággal is sújthatná, a műsor-szolgáltatási jog felfüggesztése, vagyis a képernyő elsötétítése akár egy hétig is tarthatna. A javaslat elfogadásához kétharmados többségre van szükség, a tervezetről itt olvashat részletesen.

A szavazás várható idejére diákok, civil szervezetek és újságírók tüntetést szerveztek a Parlamenthez közeli Szabadság térre. A tiltakozók szerint a kormánypártok által létrehozott médiaszabályozás "alkotmánysértő, több ponton súlyosan korlátozza a vélemény- és sajtószabadságot, s egyben az újkori médiaviszonyok ismeretének teljes hiányát is tükrözi. Az igazodást elutasító sajtó ellehetetlenítésére viszont tökéletesen alkalmas."

13:20
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Leszavazhatják a kormányt Szalai Annamária kedvéért

A fideszes Rogán Antal által beterjesztett, a médiahatóság elnökének (jelenleg Szalai Annamária tölti be a posztot) rendeletalkotási jogát lehetővé tevő alkotmánymódosító javaslat nem szerepel napirendben, de a Fidesz-frakció kezdeményezi a napirend kiegészítését, amit valószínűleg meg is szavaznak majd. A házbizottság csütörtöki ülésén kiderült, hogy a kormány továbbra sem támogatja az előterjesztést. Rogán korábban azt mondta, hogy a frakció eddig a benyújtást támogatta, és amíg a képviselőcsoport másként nem dönt, fenntartja indítványát. Orbán Viktor kormányfő csütörtökön szóvivője útján azt közölte, hogy az ügyben a frakció döntésének megfelelően fog szavazni.

13:30
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Újra tárgyalnak a nyugdíjkorhatárról

Az országgyűlés hétfőn veszi napirendre azt a népi kezdeményezést, amelyet a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) indított azért, hogy tárgyalják újra a Bajnai-kormány idején megemelt nyugdíjkorhatár kérdését. Az előző országgyűlés még tavaly nyáron döntött arról - a Bajnai-kormány megszorító intézkedéseivel együtt -, hogy 2012-től 2017-ig fokozatosan 65 évre emelkedik a férfiak és a nők nyugdíjkorhatára egyaránt. Mivel a SZEF sikeresen összegyűjtött több mint 50 ezer aláírást, a parlamentnek újra napirendre kell vennie a kérdést, de más kötelezettsége nincs.

13:40
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Átalakul a tartalékos katonaság

Várhatóan elfogadja az országgyűlés a honvedelmi törvény módosítását, amellyel átalakítja a jelenleg tetszhalott állapotban lévő tartalékos rendszert. A Magyar Honvédség engedélyezett létszáma egy határozati javaslat szerint 25 660 fő lenne (ebből legfeljebb 3650 civil tisztségviselő), amelyhez még 8000 fő önkéntes tartalékos csatlakozhatna. Az utóbbi létszám negyedét a tartalékossá minősülő biztonsági őrök adnák, a többieket főleg egyetemisták és leszerelt katonák közül toboroznák (a részletekről itt olvashat).

13:50
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

A Fidesz ragaszkodik Rogán alkotmánymódosításához

Támogatta a Fidesz parlamenti frakciója hétfői ülésén Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát, amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát - közölte Sijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője újságírókkal. Szijjártó megerősítette: a kormányfő az országgyűlésben a képviselőcsoport döntésének megfelelően fog szavazni az indítványról. Az ügyben kötelező szavazást rendeltek el a frakció tagjai számára.

Korábban Lázár János Fidesz-frakcióvezető az MTI-nek azt mondta: a konfliktus nem személyi jellengű, csupán a törvényhozás tempójáról szól (erről itt olvashat).

14:05
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Az IPU közgyűlése miatt csúszik az ülés

A plenáris ülés előtt az Interparlamentális Unió (IPU) magyar tagozata tart közgyűlést. Ezen Horváth János, az országgyűlés korelnöke méltatta az IPU jelentőségét. Úgy fogalmazott: egyre nagyobb szerepe lesz a parlamenti kapcsolatoknak akár a kulturális, akár a gazdasági kapcsolatokban, dőt, szerinte már elérkezett a parlamenti diplomácia korszaka is.

14:08
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Az MSZP és az LMP levenné a napirendről a médiatörvényt

Az MSZP kezdeményezi, hogy a médiatörvény-javaslat zárószavazását vegye le napirendjéről a parlament. Az LMP támogatja az indítványt.

14:10
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Kövér már a helyén, hamarosan kezdődik az ülés

Az ülésteremben egyelőre csak a képviselők fele van jelen, közülük is sokan állva beszélgetnek még, de Kövér László házelnök már elfoglalta a helyét a pulpituson, ami azt jelzi, hamarosan kezdődik az ülés.

14:14
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Pintér: Nem múlt el a veszély Kolontáron

Az október 4-i vörösiszap-katasztrófa elhárítása érdekében tett intézkedéskről számolt be napirend előtti felszólalásában Pintér Sándor belügyminiszter. Pintér szerint a veszélyhelyzet nem múlt el, a katasztrófát okozó X-es kazetta északi fala ma is mozog, legújabban épp emelkedik, aminek a magyarázata még nem ismert.

14:17
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Pintér köszönetet mondott a védekezésben segítőknek

Egy éjszaka ezer tonna gipszet kellett a helyszínre szállítani, tárolni és a Torna patakba szórni ahhoz, hogy a vörösiszap lúgos hatását még az előtt semlegesíteni lehessen, hogy a szennyezés elérné a Rábát és a Dunát - mondta a miniszter, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a védekezésben. Pintér azt ígérte: mindent megtesznek azért, hogy a továbbiakban ne fenyegessen emberi életet a vörösiszap.

14:22
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Kevesli a kormány intézkedéseit az ellenzék

A pintér szavaira reagáló ellenzéki képviselők szerint valóban fennáll még a veszélyhezet, de bírálták is a kormányt. Vona Gábor Jonbbik-elnök szerint nagy a bizonytalanság a helyi emberek közt, az állam jogászai kedvezőtlen feltételeket ajánlanak a házaikat elvesztő embereknek. Jávor Benedek, az LMP képviselője arra emlékeztetett, hogy a küülterületek megtisztítása alig kezdődött meg, és a karácsonyra ígért házak sem épülnek még. A szocialista Gőgös Zoltán azt kérte, hogy oldják fel a 8-as főút lezárását.

14:33
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

A zaj miatt figyelmeztette Kövér a képviselőket

A napirend előtti felszólalások közben Kövér László figyelmeztette a képviselőket, hogy fejezzék be magánbeszélgetéseiket, és szorítsák minimálisra az alapzajt, mert az elnök nem hallja a felszólalókat sem.

14:38
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

"A vudu-gazdaságpolitika a semmibe visz"

"A vudu-gazdaságpolitika a semmibe visz" - bírálta a kormány intézkedéseit Schiffer András, az LMP frakcióvezetője, aki szerint a kormány meggondolatlan gazdaságpolitikájának súlyos következényei lesznek. Ezek már látszanak is a szegényellenes intézkedésekben, a munkavállalók jogai elleni fellépésbe, a sztrájkjog tervezett korlátozásában. Ennek a gazdaságpolitikának a következménye Schiffer szerint a nyugdíjmegtakarítások felélése is, illetve az, hogy a kormánypártok felszámolják az alkotmányos intézményeket, amelyek az útjukban állnak.

14:42
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Cséfalvay: Nem jövőfelélés, stabilizáció

A nyugdíjrendszer átalakítása nem jövőfelélés, hanem költségvetési konszolidáció - reagált Schiffer szavaira Cséfalvay Zoltán államtitkár, aki szerint 500 milliárdos lyuk volt a büdzsén, valamit ezért tenni kellett. Az államtitkár szerint 2012-ig biztosított a költségvetés egyensúlye.

14:49
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Mesterházy: Dilettáns és arrogáns a kormány

A Fidesz nem tanult semmit az 1998-2002 közti kormányzati időszakból, sőt, a kétharmados többség birtokában még arrogánsabb - bírálta a kormánypártot Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője. Mesterházy szerint elvárható lett volna, hogy a Fidesz előre felkészüljön a kormányzásra, hiszen jó előre lehetett tudni, hogy ők kerülnek majd hatalomra. Ehelyett azonban "nem törődnek mással, mint a saját hatalmuk megerősítésével" - mondta Mesterházy, aki szerint a kormányzás dilettáns, ami abból is látszik, hogy egyéni indítványként adnak be fontos törvényeket. A frakcióvezető szerint a Fidesz meg akar semmisíteni minden olyan intézményt, amelyre ellenzéki pártként folyamatosan hivatkozott.

14:54
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Mesterházy áfakommandóján élcelődött Navracsics

Egy olyan politikus mondja meg nekünk, hogyan kell kormányozni, aki epizodistája volt a kormányzati munkának - vágott vissza Mesterházynak Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki azon élcelődött, hogy az ellenzéki frakcióvezető egykor áfakommandóként járta a boltokat, hogy kikényszerítse az árcsökkentést. Navracsics szerint ők nem ígérték azt, hogy eljön azonnal a Kánaán, hanem azt, hogy szívós munkával megszorítások nélkül is ki lehet lábalni a válságból.

15:05
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Harrach Péter Orbán Viktorral egyeztet - kép

Forrás: MTI/Földi Imre

15:12
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

"Eldugják a tárgyalástól"

Az energetikai törvény házszabálytól eltérő tárgyalását bírálta Göndör István MSZP-s képviselő, aki szerint a kormánypártok eldugják az erről a törvényről szóló tárgyalást. A parlament azonban hozzájárult a házszabálytól való eltéréshez.

 

15:28
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Hét esetben térnek el a házszabálytól

A parlament hétfőn összesen hét esetben határozott úgy, hogy a házszabálytól eltérve - általában a szokásosnál jóval gyorsabban - tárgyal azokról. Ez az egyetlen szavazás, amelyhez a kormánypártoknak nincs meg a szükséges erejük, mivel a jelenlévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges. "A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról" szóló törvényt módosító javaslat tárgyalását például az MSZP és az LMP nem szavazataival, de a Jobbik támogatásával tudják felgyorsítani.

15:33
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Napirendre került Rogán javaslata

A parlament kézfelemeléssel, látható többséggel úgy döntött, hogy napirendre veszi Rogán Antal alkotmánymódosító javaslatát, amely rendeletalkotási jogot adna a médiahatóság elnökének. A kormány nem támogatta a javaslatot, de a Fidesz-frakció ennek ellenére napirendre vetette.

15:35
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Még hétfőn megkezdik a sztrájkjog korlátozását

A kormánypártok szavazataival a parlament úgy döntött, sürgős tárgyalásba veszi a sztrájktörvény módosítását. Ebben fideszes képviselők azt javasolják, hogy a közszolgáltatásokban dolgozók (például a BKV vagy a MÁV dolgozói) csak akkor sztrájkolhassanak, ha létrejön a megállapodás a még elégséges szolgáltatások szintjéről. Koráűbban ilyen megoldás szinte soha nem jött létre. A törvény szerint megegyezés hiányában bíróság döntené el, hogy mi a még elégséges szint.

15:39
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Az NFÜ-től kirúgott vezetők miatt aggódik az MSZP

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) elbocsátott szakértők miatt interpellálta a kormányt Harangozó Gábor MSZP-s képviselő, aki szerint már az Európai Bizottság is jelezte rosszallását a tömeges elbocsátások miatt, és levélben követelte a visszavételüket. Fónagy János államtitkár szerint a rendszer túlságosan bonyolult és drága volt, ezért volt szükség elbocsátásokra felsővezetői szinten. Középvezetői és alsó szinteken az államtitkár szerint nem kell boszorkányüldözéstől tartani. A képviselő nem fogadta el a választ, de a parlament többsége igen.

15:58
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

A Kármentő Alap elszámolását várja egy jobbikos képviselő

"Mire fordította a kormány az iszapkárosultak javára a Magyar Kármentő Alapba eddig befolyt adományokat?" - kérdezte a közigazgatási és igazságügyi minisztertől Ferenczi Gábor, jobbikos képviselő, aki szerint még mindig várat magára a teljes kártalanítás. Ferenczi szerint az lenne a helyes, és az szolgálná a félreértések tisztázását, ha pontosan elszámolnának az alapban lévő, legalább 1,4 milliárd forinttal.

Tállai András államtitkár válaszában azt mondta: a kormányrendelet értelmében egy bizottság rendelkezik, és már több döntést is hoztak. Az első körben 374 család kapott egyenként 100 ezer forintot. 20 millió forintot adtak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, albérleti támogatásra. A károsult családok később újabb 150 ezer forintot fizettek ki, majd a kórházi ápolásra szorulók kaptak 100 ezer forintot. A bizottság döntött arról is, hogy 200 ezer forintot adnak a károsul vállalkozásoknak, a helyi piac üzemeltetőjének pedig háromhavi bérleti díj támogatást adtak, több mint 4 millió forintot. Később a fennmaradó pénzt ingóságokra fogják fordítani - mondta Tállai.

Ferenczi nem fogadta el az államtitkári választ, kifogásolva többek közt, hogy a katasztrófavédelem vezetői naponta több mint 10 ezer forinttért laknak egy sümegi szállodában, a kárbecslők irreálisan alacsony összegeket kínálnak a házakért, illetve túlságosan sokba kerülnek a tervezett új házak. A parlamenti többség elfogadta a választ.

16:01
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

A parlamentben is beszélhetett a miniszter az otthon szülésről

Nagy Kálmán KDNP-s képviselő interpellációja adott alkalmat Réthelyi Miklósnak, a nemzeti erőforrás miniszterének, hogy bejelenthesse: a kormány rendeletben szabályozta az otthon szülést (a rendeletről korábbi cikkünkben olvashat részletesen). Réthelyi válaszában kiemelte, hogy az előző kormányok nyolc évig nem tudták megoldani a problémát, ami kiélezte a konfliktust, de a jelenlegi kormány két hónap alatt rendeletet hozott. Nagy Kálmán elfogadta a miniszteri választ.

16:10
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

"Ketyeg a lakáspolitikai bomba"

"Hogyan hatástalanítja a kormány a ketyegő lakáspolitikai bombát?" - kérdezte a nemzetgazdasági minisztertől Vágó Gábor LMP_s képviselő, aki szerint a tavaszig érvényben lévő kilakoltatási moratórium csak haladék a nehéz helyzetbe került adósoknak, de nem megoldás. Vágó azt kérte számon a kormánytól, hogy fél éve ígérik a lakáshiteleseket megsegítő Nemzeti Eszközkezelőt, de máig nem látszik annak eredménye. A képviselő azt kérdezte: tervezi-e a kormány a lakástámogatási rendszer átalakítását, illetve a szociális bérlakásprogram kiterjesztését?

Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint azért van ketyegő lakáspolitikai bomba, mert az MSZP-kormány megszüntette a korábbi lakástámogatási rendszert, majd annak pótlására szabadjára engedték a devizahitelezést. Az államtitkár felsorolta a kormány eddigi intézkedéseit, és megismételte a Nemzeti Eszközkezelő helyett kidolgozott, többlépcsős rendszer elemeit.

Vágó Gábor nem fogadta el a választ, szerinte 100 ezer család áll a kilakoltatás küszöbén. "Lehet itt nyolcévezni, de arról van szó, hogy önök nyáron tettek egy ígéretet, amelyet nem tartanak be" - mondta a képviselő. A parlament kormmánypárti többsége elfogadta a választ.

16:22
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Cséfalvay: Az előző kormány miatt drága a benzin

"Mit kívánnak tenni az egekbe kúszó benzinárakkal?" - kérdezte a nemzetgazdasági minisztert Tukacs István szocialista képviselő, emlékeztetve a kormányt, hogy ellenzéki pártként a Fidesz is a kabineten kérte számon, miért magas az üzemanyag ára. Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint a benzinár sok tényezőtől függ, az üzemanyag pedig főként az adótartalom miatt magas, amit viszont a korábbi kormány által hátrahagyott költségvetési hiány magyaráz. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a gázolaj adójából már januártól literenként 6,5 forint kedvezményt adnak a fuvarozóknak.

Forrás: MTI/Földi Imre
Cséfalvay Zoltán államtitkár

 

16:25
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Leragasztott szájjal tiltakozott az LMP - kép

Forrás: MTI/Földi Imre
Az LMP képviselői leragasztott szájjal tiltakoznak a médiatörvény ellen

16:36
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Várniuk kell Orbánra a szocialista képviselőknek

Három szocialista képviselő, Gúr Nándor, Harangozó Tamás és Bárándy Gergely is azonnali kérdést akart feltenni a miniszerelnöknek, de Orbán Viktor "halaszthatatlan közfeladata miatt" Navracics Tibort jelölte ki válaszadónak. A képviselők nem fogadták el a válaszadó személyét, azt mondták: megvárják, még a soron következő második ülésen a korményfőnek személyesen kell válaszolnia. Orbán korábban jelen volt a teremben, de az azonnali kérdések óráját már nem várta meg.

16:49
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Nem tiltja be a kormány az abortuszt

Mit kíván tenni a kormány az abortuszok számának csökkentése érdekében? - kérdezte Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője, aki felidézte, hogy az egészségbiztosító által finanszírozott beavatkozások közül a második leggyakoribb a terhességmegszakítás. Soltész Miklós államtitkár válaszában azt mondta: csökkent ugyan az abortuszok száma, de az most is túlságosan magas. Az államtitkár szerint tiltással nem lehet megszüntetni az abortuszt, de más eszközökkel, megelőzéssel eredményt lehet elérni.

17:01
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Az utolsó percben is írják a médiatörvényt

Összesen tizenöt, úgynevezett zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be a médiatörvényhez a parlament alkotmányügyi bizottsága. A másik módosító egy december eleji módosítást változtatna vissza az eredeti javaslatra. Egy december 2-i, L. Simon László fideszes és Pálffy István KDNP-s képviselő által benyújtott módosítás szerint az eredeti javaslattal szemben mégsem lennének azonnal végrehajtandók a Médiatanács által a tévékre, rádiókra, nyomtatott és internetes újságokra kiszabott büntetések. A bizottság javaslata azonban ezt az eredeti előterjesztésre módosítaná vissza, azaz a Médiatanács határozatai ellen bírósághoz lehetne ugyan fordulni, de a bírság megfizetését ez nem függesztette volna fel (a részletekről itt olvashat).

17:25
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Figyelmeztették az Alföldi Róbertet támadó Novák Elődöt

"Már tudjuk, hogy miért nem váltják le Alföldi Róbertet: mert senki nem mer hátat fordítani neki" - mondta Novák Előd jobbikos képviselő, akit ezért azonnal figyelmeztetett az elnöklő Újhelyi István. A Nemzeti Színház igazgatóját korábban többször támadó Novák azt kérdezte a nemzeti erőforrás miniszterétől, hogy mikor kap állami kitüntetést az igazgató, illetve "meddig használhatják még melegedőnek" a színházat. Halász János államtitkár megköszönte az elnöknek a képviselő rendreutasítását, és azt mondta: a kormánynak nem áll szándékában kitüntetni Alföldi Róbertet.

17:33
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Halász beharangozta Alföldi leváltását

Halász János államtitkár azt mondta: a kormány is úgy látja, hogy sok embert sértett a Nemzeti Színház vezetése, de türelemre intette Novák Elődöt. A színházi évadnak júniusban lesz vége. A kulcskérdés az, hogy ki készíti elő a következő évadot" - mondta Halász, utalva arra, hogy nyáron leválthatják Alföldi Róbertet.

17:52
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Megrokkant bányászokért aggódik Szili Katalin

Az egészségkárosodást szenvedett egykori bányászok érdekében szólalt fel Szili Katalin független képviselő. Emlékeztetett arra, hogy egy 2007-es kormányrendelet értelmében a bányászok 2011-től csak akkor kaphatják meg a nekik járó támogatást, ha nem vállalnak mellette munkát. A korábban szocialista képviselő azt kérdezte: kivonják-e a több mint kétezer érintettet a rendelet hatálya alól. Halász János államtitkár azt válaszolta: ezt a hátrányos rendeletet még a szocialisták hozták, fideszes képviselők pedig kezdeményezték a megoldását. "A kormány ezt a problémát meg fogja oldani" - jelentette ki az államtitkár.

18:06
december 20, 2010
Vágólapra másolva!

Szünetet tart a parlament

A kérdések végére ért az országgyűlés, az elnöklő Újhelyi István 15 perc szünetet rendelt el. A szünet után hosszú szavazási sorozat következik. Percről percre tudósításunkat befejezzük, de a szavazások eredményeiről folyamatosan beszámolunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!