A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Utoljára válaszolt képviselői kérdésekre ebben a ciklusban Orbán Viktor. A kormányfő visszautasította a korrupciós vádakat és arra kérte a képviselőket, hogy a bűnüldözést hagyják a bűnüldöző szervekre. Ez volt az utolsó azonnali kérdések órája idén az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
15:45
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

"Számíthatnak-e Önre a pápaiak?"

Gőgös Zoltán (MSZP) kérdezi Orbán Viktort. A miniszterelnök a szavazások után visszajött az ülésterembe. Az élelmiszeriparra vonatkozik a kérdés. Komoly higiéniai problémák és az alapanyagok hibás jelölése miatt egy vállalkozásnál rengeteg problémát találtak, mégis újraindulhatott. A nagymúltú pápai húsüzem ezzel szemben világhírű, mégis a csőd szélére jutott. A jó cégek nem tudnak ilyen körülmények között versenyben maradni - szögezte le Gőgös Zoltán. Ebben a nem normális helyzetben számíthatnak-e önre az emberek, megmentik-e immár nem először a Pápai Hús üzemét?

15:47
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Számíthatnak

Az a szokatlan helyzet, hogy egyetértek önnel. A válaszom az, hogy igen - válaszolt Orbán Viktor. 

Gőgös Zoltán megköszönte. "Ha már így szóba elegyedtünk, hadd kérdezzem meg. L. Simon László felesége komoly földterültetet nyert, ez volt a cél a földet a gazdák programnál?" "Miért nem tartják állami kézben a mezőhegyesi földeket?"

15:49
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A ménesbirtokokat megtartjuk

Az államtitkár felesége nem nyert, hanem földet vásárolt. Gratulálunk neki. 

Hogy mi a szándékünk Mezőhegyesen? A válaszom az, hogy ott egy ménesbirtokról van szó. Minden ménesbirtokot megtartunk, Mezőhegyeshez 3000 hektár földet rendelünk.

15:51
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Vona Gábor vizsgálóbizottságokat javasol

Kovács Béla elleni vádakkal vágott vissza miniszterelnök úr a múltkori kérdésemre. A kérdés arra vonatkozott, hogy "Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete?" Ezért most válaszolok: A Jobbik soha nem kapott Oroszországtól támogatást és nem is fog. 

Vona Gábor, a Jobbik elnöke két vizsgálóbizottság felállítására tett javaslatot Orbán Viktornak mindkét ügy kivizsgálására. Ha a miniszterelnöknek tiszta a lelkiismerete, nem zárkózik el - vélekedett.

15:52
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem tűröm a korrupciót!

A kormány nem szándékozik se a rendőrség, se az ügyészség feladatait átvenni és se a kormány, se én nem tűrök meg semmilyen korrupciót. Ha nem hiszi, kérdezze újsüttetű támogatóját. 

Az ország első tíz leggazdagabb embere között nem találtam fideszest, pedig a Fidesz tíz éve kormányon van. Ezek után az ön vádjait nevetségesnek tartom - vágott vissza a kormányfő Vona Gábornak. 

15:56
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Nem csinálok Romániát Magyarországból!

Lehet, hogy az első tízben még nem szerepel fideszes, de jó úton haladnak e felé. Sajnálom, hogy nemet mond arra a lehetőségre, hogy tisztázza a korrupciós vádakat. Ha nem támogatja, az ön lelkiismerete nem tiszta - reagált viszonválaszában Vona Gábor. 

Orbán Viktor közölte: Nem hajlandó Romániát csinálni Magyarországról. "De amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten! Önöket bűnözők támogatják, álljanak a nyilvánosság elé és valljanak színt!" - szólította fel a Jobbikot.

15:59
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Az LMP a legfőbb ügyészt kérdezi

Svájc mentőővet dobott Simon Gábornak, derült ki a Habony közlönyből - mondta Schiffer András. A helyzet viszont az, hogy a NAV-nak van pénzügyi joga ahhoz, hogy az osztrák társszervhez hasonlóan adatokat kérjen ki. 

A Hagyó-per is lassan glóriát tesz Hagyó Miklós feje fölé. Mindezt úgy, hogy az ügyészség Demszky Gábort még csak ki sem hallgatta. Hogyan lehetséges ez?

16:02
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

A legfőbb ügyészhelyettes válaszol

Bellovics Ervin jelenleg nem tud válaszolni Simon Gábor ügyében, de hamarosan nyilvánosságra hozzák az ügyészség döntését. Hagyó Miklós biztos nem kap glóriát, Demszky Gábort pedig azért nem hallgatták ki, mert nem merült fel vele kapcsolatban bűncselekmény. 

Schiffer András nem volt elégedett a válasszal és újra feltette kérdéseit.

Az ügyészség nyilvánvalóan tisztázni fogja, hogy hogyan került a pénz Simon Gábor számlájára - válaszolt Bellovics Ernő és arra kérte az LMP-t, hogyha vannak bizonyítékai Demszky Gáborral szemben, akkor jelezze az ügyészségnek.

16:06
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Parkolási botrány, Szeged

"Valójában az ellenzék van tele korrupciós ügyekkel. Legutóbb Szegeden robban ki egy parkolási botrány, az eset Botka László polgármestert is érintheti." A szocialista városban 2008-2012 között 300 ingyenes parkolóbérletet osztottak ki. Németh Szilárd azt kérdezi Kontrát Károlytól, hogy indult-e eljárás hűtlen kezelés gyanúja miatt. 

Elindult a nyomozás, három személyt gyanúsítanak, de a részletekről nem számolhat be Kontrát Károly - tudtuk meg.

Németh Szilárd örömmel nyugtázta a tájékoztatást, és az MSZP-t és a Jobbikot érintő további korrupciós ügyeket sorolt fel. 

16:10
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Rokonok és közbeszerzések

"Ön számos elképesztő nyilatkozatot tett az utóbbi időben a menekültkérdésről és a Nyugat hanyatlásáról, de a legelképesztőbb az volt, hogy javul az alsó-középosztáyl életszínvonala. Melyik világban él ön miniszterelnök úr? Magyaország azért szegényedik, mert szegényre lopják! Kérem tisztázza, önnek személyesen volt fontos, hogy a közbeszezéseken a politikusok rokonai is indulhassanak. Amennyiben nem, akkor arra kérem, mondja meg név szerint, hogy ki áll a jogszabály mögött!" Harangozó Tamás (MSZP) kérdezi Orbán Viktort.

16:16
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak

Orbán Viktor szerint most sokkal szigorúbbak a korrupciós szabályok, mint korábban bármikor. "De nézzük meg, hogy ki kérdez. Egy olyan párt képviselője, aki szótlanul tűrte, hogy Gyurcsány Ferenc cége töredék áron vásárolhasson áramot, miközben a lakossági áramárat megemelték. Akkor miért nem szólalt fel?" - kérdezett vissza Orbán Viktor. 

Harangozó Tamás azt javasolta Orbán Viktornak, hogy tegye fel személyesen a kérdését Gyurcsány Ferencnek, ő ugyanis nem volt képviselő abban a ciklusban. Majd újabb kérdéseket intézett a kormányfőhöz: "Az én gázszerelőm lett milliárdos, vagy az öné? Az én telkem végén áll stadion, vagy az ön telke mögött? Az én fogorvosom kapott állami támogatást, vagy az öné?"

Had emlékeztessem arra, hogy az előző ciklusban ön szép kis állami fizetést kapott Pakstól, most pedig a szegények nevében szólal fel - reagált Orbán Viktor. 

16:19
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Roma integráció

Mirkóczki Ádám a cigányság integrációjáról kérdezte a kormányfőt. A Jobbik szerint az integráció megbukott és Farkas Flórián és az Országos Roma Önkormányzattal kapcsolatban arra kiváncsi, hogy tesz-e valamit Orbán Viktor. 

Orbán Viktor elismerte, harc folyik a cigányság körében, de az integráció még nem bukott meg. A kormány továbbra is bízik abban, hogy az integráció sikeres lesz, és erre buzdít mindenkit, beleértve a Jobbikot.

16:23
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: Ez már nem lojalitás, hanem bűnpártolás

Mirkóczki Ádám szerint Farkas Flórián támogatása már nem lojalitás, hanem bűnpártolás.

Orbán Viktor szerint önkormányzatoknál előfordul jogsértés, de ez nem indokolja a megbélyegzést. A roma önkormányzatoknál nem az a baj, hogy cigány, hanem, hogy belharc folyik. A kormányt bűnpártolással vádolni azért nem elegáns, "mert mi voltunk azok, akik megszüntették az összeférhetetlenséget az önkományzatiság és a képviselőség között" . mondta a kormányfő. 

16:25
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Csillebérc

Ezúttal a kereszténydemokrata Hollik István kérdez Csillebércről. Hogyan lehetséges, hogy a jogerős bírósági döntés után két hónappal még mindig nem tudja birtokba venni az egykori úttörőtábor négyhektáros területét a kormány. 

Rétvári Bence megerősítette: a szocialista képviselők perelhúzó magatartása folytatódik azzal, hogy nem hajtják végre az ítéletet, ami napi 3 millió, havi 100 millió összegtől fosztja meg a fiatalokat. 

16:28
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Varju László felesége is érintett

Az egykori csillebérci vadászház 50 százalékban Varju László, DK-s képviselő feleségének az érdekeltségébe került, de egy kínai cég is tulajdonos. Hollik István reméli, hogy a képviselő tisztázza magát. 

Rétvári Bence közölte: az interneten az is látható, hogy milyen állapotban van Csillebérc ma és további részletekről számolt be a szocialisták házatáján.

16:30
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Most az LMP kérdez Farkas Flóriánról

Az LMP számos korrupciót tárt fel az Országos Roma Önkormányzatnál, Farkas Flórián körében. A Nemzetgazdasági Minisztérium Farkas Flórián embereit mentorkétn foglalkoztatja, ellenfeleit milliárdos bírságokkal sújtják. Ha ez nem korrupció, akkor micsoda? - kérdezi Ikotity István. 

16:35
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Biztos, hogy ezt akarjuk?

Várjuk meg a vizsgálatok végét, és ha marad még mondanivalónk, akkor értelmesen beszéljünk a dologról, de addig senkit nem fogok elmozdítani! - kérte, ígérte Orbán Viktor. 

Ikotity István a Farkas Flórián szavait rögzítő hangfelvételből idézett. Az LMP azért keresi a politikai felelősöket, mert nem működik a roma integráció.

"Ismét arra kérem, hogy az országgyűlés ne vegye át a bűnüldözők munkáját! Értse meg, hogy én nem mozdíthatom el az Országos Roma Önkormányzat éléről annak vezetőjét. Farkas Flórián sokat tett az integrációért, és nyilván meg fogja védeni magát" - fogalmazott Orbán Viktor. 

16:40
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Eredményes a földárverés

Pócs János a földlicitekről kérdezte Fazekas Sándor minisztert. Több, mint 10 000 gazda jutott földhöz.  Az ellenzéki gazdaellenes koalíció mögött külföldi és hazai nagybirtokosok érdekei húzódnak meg - váli a fidezes képviselő.

7500 elárverezett földterület felét értékesítették, mintegy 100 000 hektárt. A liciteken nyertesek 7 százaléka külföldi, de a magyar gazdákat elővásárlási jog illeti meg. A befolyt pénzt a kormány földvásárlásra fordítja.

Pócs János a gazdák üzenetével válaszolt: a gazdák vállalják a hiteleket és az adósságot, csak dolgozni szeretnének és arra kérik az ellenzéket, hogy fejezze be a kuláklistázást.  

16:41
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Modern kori kuláküldözés

A kolompolást követően a trágyaszórásban egyesült az ellenzék, aki itt most újévi hangulatban vígad, ami méltatlan a magyar országgyűléshez - válaszolt vastaps mellett Fazekas Sándor. 

16:43
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Hóman Bálint szobor

Kunhalmi Ágnes (MSZP) szomorúan vette tudomásul, hogy az antiszemita Hóman Bálintnak mégis szobrot állít Székesfehérvár. Cser-Palkovics András polgármester és a Fidesz úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a szobor felállításához, pedig jól tudjuk, hogy ott vannak a háttérben a rasszista döntések mögött.

16:45
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor sajnálja a pofozkodást

"Az önök antiszemitizmus elleni harcát nagyban kompromittálja, hogy élén egy egykori diktatórikus párt áll" - válaszolt Orbán Viktor. "Egy civil szervezet kezdeményezte a szoborállítást, a nekik juttatott állami forrásért a miniszterelnök, még ha nem is közvetlenül, de felel. A szervezet azonban visszaküldte a pénzt, ezzel a felelősség elhárult." 

16:47
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Kunhalmi: haszonlesők és értékorientáltak

Kunhalmi Ágnes szerint Orbán Viktor azért nem tudott érdemben válaszolni, mert nem döntötte el, hogy melyik oldalon áll. Mint mondta, kétféle politikus van, a haszonlesők és értékorientáltak. Reméli Orbán Viktor nem lépi át a kettő közti határt.

16:57
december 15, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Horthynak sem emel szobrot

"Mi, akik a patkónak ezen az oldalán ülünk, nem szorulunk kioktatásra. Ebben a kérdésben engem első helyen az alkotmány kötelez. Más részről viszont megígérhetem, hogy nem fogok olyan szoborállítást támogatni, még Horthy Miklósnak sem, ahol olyan személyről van szó, aki Magyarország szuverenitásának elvesztése alatt hozott döntéseket. A kollaboráció vádja ezekben az esetekben fennáll, a kormány ezért nem támogathatja ilyen esetekben a szoborállítást" - szögezte le Orbán Viktor. Ezzel véget ért az azonnali kérdések órája. Köszönjük a figyelmet!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!