Mégsem kell szúnyog-inváziótól tartani a Balatonon<br/>

Vágólapra másolva!
A jelek szerint, bár tetemes késéssel, de mégiscsak lesz szúnyogirtás az idei nyáron, a Balaton-partján. Mindez annak köszönhető, hogy az eddig halogató vagy elutasítóan viselkedő önkormányzatok közül többen jelezték, vállalják a költségeket.
Vágólapra másolva!

Az idei biológiai és kémiai szúnyogirtás összesen 36 millió forintba kerülne. Ennek a felét a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság (BRIB) állja, a másik felét viszont a tóparti önkormányzatoknak kellene összeadniuk. Néhány héttel ezelőtt azonban még csupán tíz település jelezte, hogy hozzájárul a költségekhez, s egészen mostanáig úgy tűnt, felettébb csípős balatoni szezon elé nézünk.
Szerencsére, a költségeket vállaló önkormányzatok száma mostanra már 30-ra emelkedett, s így valószínűen összejön a még hiányzó 18 millió forint. Több önkormányzat jelezte azt is, hogy a május végi testületi üléseiken döntenek majd a költségek vállalásáról. Sajnos a huzavona miatt egy biológiai irtás már elkésett, de a főszezonban három kémiai irtást még el lehet végezni. Ahhoz azonban, hogy legalább június közepétől már irtani lehessen a szúnyoghadat, a kötelező közbeszerzési eljárást azonnal el kellene indítani.

(MTI)

Ajánló:

A szúnyogcsípéstől még a Balatonon sem fertőződhet meg az ember, nem úgy mint az éjszakai-pillangótól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!