Dunaszerdahelyen nem nyugodhatnak békében a maffiózók <br/>

Vágólapra másolva!
"Európa-rekordként" emlegetik Szlovákiában azt a március végén elkövetett dunaszerdahelyi vérengzést, amikor egy bárban máig ismeretlen tettesek gépfegyverekkel lemészárolták a helyi alvilág tíz tagját. A csallóközi város lakóit újabban ismét ezzel összefüggőnek látszó események nyugtalanítják. A támadásban meghalt volt maffiafőnök sírján ugyanis gránátot találtak, egy fiatalember pedig a sírhantból kihúzott kereszttel a vállán a városban azt hirdette, hogy ő az új maffiavezér.
Vágólapra másolva!

Több kedden megjelent szlovák lap beszámol arról, hogy az alvilági banda főnöke, Pápay Tibor sírjában szombaton egy gránátot találtak. A robbanószerkezet a sír gondozása közben, a felső földrétegben elhelyezett műanyag dobozból került elő.

Ugyanezen a napon egy 25 éves dunaszerdahelyi férfi, a pozsonyi Pravda szerint egy bizonyos R. Csaba kihúzta a földből a Pápay sírján álló fakeresztet, s azt a vállán hordozta végig a városon, miközben azt kiabálta, hogy ezentúl ő a helyi maffia vezére.

Közvetlenül ezt megelőzően egy dunaszerdahelyi vendéglő kerthelyiségének szökőkútjában egy másik, két éve meggyilkolt maffiavezér, bizonyos Cs. Mihály márványból készült síremlékének darabját találták meg. A szökőkút alig karnyújtásra áll attól a helytől, ahol két éve egy további maffiatag levágott fejét találták meg egy utcai virágtartóban.

Az új fejlemények a nyugtalankodó helyi lakosok és a sajtó feltételezése szerint a nyitrai és a dunaszerdahelyi alvilág közötti "területhódító" ellentétek kiéleződését jelzik.

A pozsonyi Pravdának nyilatkozó járási rendőrfőkapitány azt mondta, hogy a rendőrség szemmel tartja a gyanús személyeket. A sírban elhelyezett kézigránát talán egyfajta üzenet a volt Pápay-banda életben maradt tagjainak, miszerint immár új vezérnek kötelesek engedelmeskedni. A rendőrfőkapitány azt sem tartja kizártnak, hogy az új fejlemények "bizonyos vállalkozói körök akciójának" bizonyulhatnak, s hogy az érintett vállalkozók így igyekeznek elterelni a nyomozók figyelmét. A nyomozók asztalán ugyanis gyűlnek a gazdasági bűnözésről, az egyes helyi vállalkozói körök és az alvilág összefonódásáról szóló fontos adatok. Az érintettek tudják, hogy a bizonyítékok feltárása után a rendőrség határozott lépésekre készül. Az érdekelt körök talán az eljárást szeretnék ellehetetleníteni vagy legalábbis késleltetni - írja a pozsonyi Pravda.

(MTI)

Ajánló:

A Pravda cikke, szlovákul.

Korábban:

(1999.03.26.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről