A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az ÁNTSZ-t és az egészségügyi minisztert is pereli a Nyírő Gyula Kórház<br/>

Vágólapra másolva!
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot jogsértés miatt, Mikola István egészségügyi minisztert nyilatkozatai miatt perli a Nyíró Gyula Kórház. Az ÁNTSZ februárban bezáratta a kórház belgyógyászati osztályát, miután kiderült, hogy a kórházban egy nővér több idős beteg halálát okozta szántszándékkal.
Vágólapra másolva!

A fővárosi Nyírő GyulaKórház készül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Fővárosi Intézete februári határozatának bírósági megtámadására, e döntéssel akkor egy hétre felfüggesztették az I. számú belgyógyászati osztály működését - közölte Deák Zsolt ügyvéd, a kórház jogi képviselője.

Deák Zsolt szerint a bíróságtól annak megállapítását kérik, hogy az ÁNTSZ államigazgatási határozata
jogsértő volt. Abban az esetben, ha a bíróság jogsértőnek minősíti az ÁNTSZ intézkedését, a kórháznak - mint költségvetési szervnek - kötelessége a bezárás miatt elmaradt bevételnek megfelelő kártérítés követelése, ennek összege 3,2-3,3 millió forint lehet.

Deák Zsolt megerősítette: Mikola István egészségügyi miniszter februári nyilatkozatai miatt a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jog megsértése miatt fordult keresettel a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz a kórház. Az intézmény a minisztertől kellő nyilvánosság előtti elégtételt és 2 millió forint nem vagyoni kártérítést követel.

Az ÁNTSZ azért folytatott vizsgálatot a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályán, mert ott egy nővér saját bevallása szerint körülbelül 30-40 idős beteg halálát okozta. Az eset kapcsán folytatott szakfelügyeleti vizsgálatot követően az ÁNTSZ nem állapított meg olyan szabálytalanságot, amely az osztály működésének további felfüggesztését indokolná.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!