A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Eddig több mint ötven pert vesztett Grespik László<br/>

Vágólapra másolva!
Mindkét ma tárgyalt ügyben új határozat meghozatalára kötelezték Grespik Lászlót, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetőjét. A hivatalvezető ellen olyan külföldi állampolgárok indítottak eljárást, akik budapesti ingatlanvásárlási kérelmét elutasította Grespik László. 108 ilyen pert indítottak a hivatalvezető ellen, aki az eddigi több mint ötvenet elvesztette.
Vágólapra másolva!

Két ügyet is tárgyalt ma a Fővárosi Bíróság, melyet Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője ellen indítottak külföldi állampolgárok. Az [origo] megtudta a bíróságon, hogy mindkét ügyben új eljárásra kötelezték a hivatalt.

A hivatalvezető ellen eddig 108 pert indítottak külföldi állampolgárok, mivel a közigazgatási hivatal elutasította ingatlanvásárlási kérelmüket. A bíróság már ötven ítéletet hozott hasonló ügyben, és azokat kivéve, ahol a felperes visszalépett, minden esetben hasonló döntéstre jutott: új határozat meghozatalára kötelezte a hivatalt.

A vitatott hivatalvezetői határozatok többször a viszonosság elvére és a közérdek sérelmére hivatkoznak egy-egy külföldi ingatlanvásárlásának elutasításakor. A bíróság több esetben megalapozatlanság miatt kötelezte új határozat meghozatalára a közigazgatási hivatalt.

A hivatalvezető végrehajtja a bírósági ítéletekben foglaltakat, és kissé részletesebb indoklással ismét elutasító határozatokat hoz a külföldiek ingatlanvásárlásának ügyében - mondták el a bíróságon az [origo]-nak, az ismételt elutasító határozatok miatti panaszokról azonban még nem tudnak. Az [origo] egész nap próbálta elérni Grespik Lászlót - sikertelenül.

A külföldiek amúgy viszonylag egyszerűen kikerülhetik a hivatalvezetőt: magyarországi céget alapítanak, és annak részére veszik meg az ingatlant - írja a HVG. A hivatalvezető tavalyi bejelentése alapján országonként maximum évi húsz ingatlan tulajdonjogának megszerzését engedélyezné.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!