A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lesz hétfőn Országgyűlés

Vágólapra másolva!
A Házbizottság ülése után már biztos, hogy a jövő héten hétfőn tartják az MSZP és az SZDSZ javaslatára a rendkívüli ülést, amelynek témája a Szabadi- és a Dunaferr-ügy.
Vágólapra másolva!

A kormánypártok és a MIÉP nem támogatják, az MSZP és az SZDSZ pedig helyeslik a jövő heti rendkívüli országgyűlés megtartását. A jobboldali pártok az MSZP és az SZDSZ kampányfogásának tartják az ülést és nem garantálják, hogy azon minden képviselőjük részt vesz. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese például azt mondta, hogy a képviselőcsoport minden tagját értesítik az ülésről, de a részvételt nem tették kötelezővé. Véleménye szerint a kezdeményező MSZP-nek és az SZDSZ-nek kell minél nagyobb arányban biztosítani a létszámot.

A rendkívüli ülés összehívását két hete kezdeményezte a két ellenzéki párt, mert azt szeretnék, ha vizsgálóbizottság jönne létre egyrészt a Szabadi-ügyben a miniszterelnök felelősségének tisztázására, másrészt a Dunaferr-ügyben, hogy kiderüljön, segített-e édesapja bányavállalkozásának megrendelést szerezni a kormányfő.

A vizsgálóbizottságok felállításához elvileg elegendő a képviselők egyötödének aláírása, de gyakorlatilag a bizottság tagjainak megválasztása nem lehetséges a képviselők felének támogatása nélkül. Emiatt nagy valószínűségel nem jön létre a két testület, de még az sem biztos, hogy egyáltalán a napirendet elfogadják a jövő hétfői ülésen. Várhatóan csak a napirend előtti felszólalásokból áll majd a rendkívüli ülés.

[origo]

Korábban:

Jövő hét hétfőn rendkívüli ülés a parlamentben

(háttér)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!